Lecție civică predată cu forța! Un primar de comună a returnat gunoiul celor care l-au aruncat pe domeniul public

Primarul din Tomești, Costel Medelean, este supărat foc pe unii dintre cetățenii din comuna pe care o administrează. Acesta a fost iritat de faptul că mai mulți locuitori ai comunei nu au selectat deșeurile pentru societatea de salubrizare, iar gunoiul neridicat de către angajații firmei a ajuns prin pădurea din jurul satului sau în apele râului Bega.

Edilul-șef a vrut ca oamenii să înțeleagă că nepăsarea lor costă bani, iar din suma din bugetul local alocată curățeniei s-ar fi putut realiza mai multe investiții necesare comunei, astfel că a transmis un mesaj clar celor din localitate:

„Dragă Cetățene! În momentul când îți pui întrebarea unde sunt banii tăi, să știi că o parte din ei sunt în plata angajaților care adună gunoiul după tine aruncat oriunde, numai în locurile de colectare nu. Te rog să știi că se mai consumă și combustibil pentru transportul lui în locurile de colectare a gunoiului, dar și faptul că în acel timp viceprimarul și acei angajați sau asistați sociali ar putea presta alte activități mult mai utile pentru comunitatea noastră. Pot spune că în zadar ne chinuim noi să reabilităm căminele culturale, modernizăm drumuri, amenajăm parcuri, locuri de joacă pentru copii, restaurăm biserica monument istoric clasa A, regularizarea râului Bega, modernizăm iluminatul public sau oricât am promova comuna noastră, toate aceste activități vor fi umbrite de acele persoane care din rea credință aruncă tot felul de deșeuri pe unde apucă, ceea ce eu consider că nu ne reprezintă și nu ne fac cinste.”, a scris Costel Medelean.

„Până nu primesc niște amenzi care să îi usture la buzunar, nu se învață. Cine îi vede să anunțe la Primărie”, și „până nu se umblă la buzunarul cetățeanului, nu se va schimba nimic. Cu vorba nu merge.”, au fost unele dintre vocile care cer amenzi usturătoare pentru cei certați cu bunul-simț.

celtic transilvania 1000x100px

Edilul-șef susține că au fost câteva cazuri în care s-a aflat cine a aruncat gunoiul în locuri nepermise și a fost dus înapoi la poarta acelor persoane.

„Cred că au fost trei cazuri în care le-am dus gunoiul la poartă. Umblu foarte mult prin comună și întâmplător am văzut cam ce a scos fiecare la poartă. A trecut firma de salubrizare și normal că a lăsat pe loc gunoaiele care nu au fost selectate corespunzător. Peste câteva ore le-am găsit aruncate în diferite locuri. Nu se poate așa ceva! Pur și simplu nu am mai rezistat. Se aruncă deșeuri în Bega, în pădure, peste tot. Trebuia să iau atitudine!”, a declarat primarul Costel Medelean. Acesta mai spune că va continua să monitorizeze situația și că va continua să ia măsuri.

banner maxagro