Călin Dobra își arogă merite cu privire la proiectul complexului sportiv

Proiectul polivalentei apare din nou pe masa de joc a social-democraților! Călin Dobra, cel care a militat puternic pentru amplasarea sălii în comuna Giroc, declară că ideea unui complex sportiv modern amplasat în Timișoara îi aparține lui și poartă marca PSD.

Călin Dobra a declarat că el a fost cel care i-a lansat lui Nicolae Robu propunerea de a crea un complex sportiv în viitoarea capitală europeană a culturii în 2021. Președintele CJT a menționat că la o întâlnire cu Daniel Suciu, fostul ministru al Dezvoltării, și cu Viorica Dăncilă, premierul demis, a reluat discuțiile despre alocarea sălii în Timișoara și, totodată, crearea unui complex sportiv prin unirea sălii cu Stadionul „Dan Păltinișanu”. Social-democratul speră că guvernarea liberală va avea interesul în a sprijini continuarea proiectului.

„Nu am fost un susținător împotriva unei locații, am fost un susținător al investiției. La momentul iulie 2019, Primăria Timișoara nu dăduse un teren liber de sarcini unde să se poată face investiția. Doar CJ a fost consecvent și a pus acea locație la dispoziție. La nivelul CJ, din păcate, nu am obținut votul liberalilor să predăm acest amplasament către CNI. Discutând cu doamna prim-ministru am analizat încă o dată posibilitatea alocării acestei săli în Timișoara, de a crea acel complex sportiv. Chiar eu i-am lansat propunerea domnului primar Robu de a crea un complex sportiv, o societate comercială formată între CJ și Primăria Timișoara care să administreze cele două obiective de investiții. Sper ca actuala guvernare să aibă interes pentru județul Timiș și să susțină această investiție în continuare.”, a precizat Călin Dobra.

Președintele CJ, Călin Dobra, a militat puternic pentru construcția sălii polivalente în Giroc, dar nu a reușit să obțină două treimi din voturile consilierilor județeni pentru a demara proiectul. Salvarea a venit de la modificările aduse Codului Administrativ, care a permis CNI să aleagă terenul pentru construcția polivalentei. Guvernul demis PSD a fost cel care a ales varianta înaintată de primarul Nicolae Robu, în ciuda eforturilor lui Dobra de a plasa o sală polivalentă în afara teritoriului administrativ al unui oraș. Fostul ministru al Dezvoltării, Daniel Suciu, a precizat că este important ca Timișoara, capitala culturală europeană în 2021, să aibă un complex sportiv modern. De asemenea, fostul premier Viorica Dăncilă a motivat săptămâna trecută, la Timișoara, că este normal ca municipiul să fie locația unde se va construi amplasamentul sportiv.