Feriți-vă prietenii necuvântători, de paraziți!

animale paraziti
  1. Odată cu sosirea primăverii, și numărul paraziților este în creștere, iar prietenii noștri necuvântători sunt la fel de expuși pericolelor ce pândesc din umbră. Consultul periodic la cabinetul veterinar este absolut necesar pentru ca animalele să rămână sănătoase și în siguranță.

Atât câinii, cât și pisicile pot suferi de o serie de boli și afecțiuni cauzate de diverși paraziți, mai ales în sezonul cald atunci când numărul acestora este în continuă creștere.

Dacă la început tendința animalului este de ascunde suferința, comportamentul micului prieten se poate schimba de la o zi la alta, în funcție gravitatea infecției. Medicii veterinari trag un semnal de alarmă în privința acestor probleme și recomandă consultul periodic la cabinet pentru toate investigațiile și tratamentele adecvate.

Endoparaziții (paraziții interni) – viermii rotunzi sau lați sunt care trăiesc în intestinul subțire – reprezintă un important factor de risc pentru sănătatea animalului. Acesta se poate infesta cu endoparaziți chiar dacă stă în casă, pentru că larvele pot fi transportate de proprietari pe încălțăminte sau îmbrăcăminte, iar puii se pot infesta de la mama lor.

Simptome
La un animal afectat simptomele sunt destul de ușor de observat pentru că acesta slăbește mult într-o perioadă scurtă de timp, are diaree, vomită des și își pierde pofta de mâncare. În mod normal se aplică un tratament special de deparazitare. În cazurile grave de infestare cu paraziți intestinali, animalele pot dezvolta afecțiuni ale ficatului și ale plămânilor. Printr-o analiză de scaun, veterinarul va stabili dacă pisica ta are nevoie de un tratament specific.

Tratament
Pentru că endoparaziții pot provoca boli serioase, este absolut necesar ca animalul să fie deparazitat intern, nu numai la nevoie, ci chiar preventiv.

vetlink33

Dragoste și grijă pentru necuvântătoare. Vetlink, doctorul animăluțelor

Un alt pericol destul de periculos îl reprezintă și Ectoparaziții – paraziții externi cei care creează foarte multe neplăceri animalului de companie, dar pot provoca și boli serioase și leziuni ale pielii care se pot infecta. Căpuşele și puricii sunt cei mai răspândiţi ectoparaziţi, atât pentru animale cât și pentru oameni.

Aceștia pot transmite anumite boli de la animal la om și pot provoca în ambele cazuri reacții alergice la nivelul pielii. Puricii, de exemplu, nu se folosesc doar de mușcătură, ci sug sângele, după care depun ouă, se hrănesc din nou cu sânge și depun ouă iar. Căpușele se hrănesc cu sângele și își înfig capul sub piele. Este recomandat să nu încercați să scoateți căpușa, ci să apelați la ajutorul unui medic veterinar, pentru că riscați să lăsați capul căpușei sub piele, lucru care poate provoca o infecție.

Prin urmare, în cadrul clinicii Vetlink din Reșița, echipa de medici așteaptă micii pacienți, cu un pachet diversificat de servicii, de la deparazitări, consultații și tratamente, analize medicale, vaccinări, implantare microcipuri, teste rapide de diagnostic, până la prelevare tensiune arterială, EKG, și intervenții chirurgicale.

Tot ce trebuie să faceți este să obțineți o programare la numerele de telefon:0355417023 sau 0756103000 sau să mergeți direct la clinică, situată pe Str. George Enescu, Nr. 2, Sc. 1, ap. 2, Reșița.

 

 

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/