Conducere nouă la ISU Caraș-Severin! „Sunt multe lucruri pe care îmi doresc să le schimb”

petru ionel tilca isu (7)

De la mijlocul acestei luni, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic” Caraș-Severin are un șef nou. Ionel Petru Tilca a preluat funcția prin concurs.

Ionel Petru Tilca este noul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic” Caraș-Severin. Ordinul de numire a fost emis în data de 15 februarie ca urmare a promovării concursului pentru ocuparea postului desfășurat în luna ianuarie a acestui an.

Lt. col. Ionel Petru Tilca este absolvent al Liceului Militar „Constantin Brâncoveanu” Ploiești, respectiv al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București – Facultatea de Pompieri, promoția 2007. De asemenea, în anul 2008, a absolvit cursurile de master în cadrul Universității Politehnice București – Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică. Și-a completat pregătirea urmând și absolvind o serie de cursuri în diverse domenii care privesc managementul, accesarea de fonduri structurale etc.

În anul 2007, după absolvirea facultății, prima funcție îndeplinită a fost de ofițer III în cadrul Detașamentului de Pompieri „Chimiștilor” – Grupul de Intervenție nr. 3 București.

Din anul 2008, își desfășoară activitatea în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic” al județului Caraș-Severin, unde, în cea mai mare parte a timpului, a îndeplinit funcția de comandant al Detașamentului de Pompieri Reșița. Totodată, pentru anumite perioade de timp, a fost desemnat sau împuternicit să îndeplinească funcții importante din cadrul unității: șef Centru Operațional, șef Serviciu Logistic și adjunct al inspectorului-șef.

„Nu mi se par trei zile de când am preluat funcția, mi se pare că a trecut o lună. Volumul este foarte mare. Mi-am propus foarte multe lucruri și sper doar să am răbdarea de a le implementa pe rând. Sunt multe lucruri pe care îmi doresc să le schimb, să le aduc pe modul în care văd eu lucrurile. Este cu totul altceva decât am fost obișnuit, pentru că la nivelul subunității de intervenție nu am fost supus celorlalte aspecte de natură financiară, de natura personalului. Am convingerea că, alături de ceilalți colegi, vom reuși să facem tot ce trebuie pentru acest județ, că de fapt este vorba despre cetățenii județului, nu atât de inspectorul-șef sau de Inspectorat.”, a declarat Ionel Petru Tilca.

În ceea ce privește obiectivele stabilite odată cu preluarea funcției, Tilca vrea să le stabilească alături de colegi. „Vreau să am o discuție cu toți șefii de structuri și alături de ei să stabilesc prioritățile. Vă pot spune că am avut concursul pentru ocuparea postului de inspector-șef. În proiectul managerial am avut peste 50 de obiective. Nu pot fi puse în practică pe moment.”, a completat noul șef al ISU Caraș-Severin.

tmc 640