Prietenii patrupezi în pericol. Inamicul pândește din umbră!

capuse
untitled design set 970x90 px

Cei mai mari inamici ai necuvântătoarelor au fost și vor rămâne paraziții externi, căpușele și purecii. Este o concepție învechită prin care se spune că iarna nu există astfel de paraziți. Specialiștii de la Vetlink trag un semnal de alarmă!

Purecii și căpușele nu au dispărut, nici măcar în sezonul rece, așa cum mulți cred. Din contră, temperaturile ridicate din această perioadă nu au făcut altceva decât să îi țină la suprafață și să se înmulțească. Iar acest fenomen contribuie și mai mult la riscul infestării animalelor. Cu atât mai mult în cazul necuvântătoarelor care petrec foarte mult timp în casă, ele pot oricând să prezinte infestații cu paraziți externi, în orice perioadă a anului.

Prin urmare, medicii veterinari vin cu sfaturi prețioase pentru a preveni răspândirea purecilor și căpușelor:

„Chiar și în această perioadă a anului, sfătuim iubitorii de animale să se prezinte la cabinet cu micii prieteni, ca să îi putem consulta și pentru a le  administra tratamentele necesare deparazitării externe și interne.

Aceste tratamente se fac în funcție de alegerea proprietarului: fie se aplică lunar o soluție, fie se administrează pastile, la trei luni, în cazul câinilor, cu specificația că nu se dau sub vârsta de 1 an sau mai târziu de 8. Când vine vorba despre pisici, situația este similară. 

De asemenea, recomandăm zgarda antiparazitară repelentă pentru pureci și căpușe, cu efect pe termen cât mai lung.”, a explicat medic veterninar Larisa Todirică.

Prezența paraziților externi (puricii, căpușele) este sesizată mai ales în perioadele călduroase ale anului – atunci când majoritatea stăpânilor aleg să își deparaziteze cățeii și pisicile, dar dacă putem presupune corect că un purice sau căpușă nu va rămâne activ la o temperatură scăzută dacă frigul îi găsește într-o zona expusă (de ex. pe pământ în parc), nu același lucru putem spune despre acei paraziți pe care frigul îi găsește pe un animal sau într-o zonă încălzită și ferită (ex. în casă, culcușul exterior încălzit al animalului și orice alte zone în care există surse de căldură sau sunt feriți de frig).

52564848281 96f7a78a8f c

În cadrul clinicii Vetlink din Reșița, situată pe Str. George Enescu, Nr. 2, Sc. 1, ap. 2, animalele pot beneficia de servicii medicale diverse, ce acoperă toate cerințele:

– Consultații și tratamente;

– Chirurgie și stomatologie veterinară;

– Detartraj;

publicitate ziar expresb 1000x100

– Analize medicale;

– Teste rapide de diagnostic;

– Ecografie;

– EKG;

– Prelevare Tensiune Arterială;

– Vaccinări, deparazitări;

– Implantare microcipuri;

– Eliberare pașaport.

52565385708 4c403e4168 c

Pentru informații suplimentare sau programări se pot apela numerele de telefon: 0355417023 sau 0756103000

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/