Robotul copiilor isteți de la „Clisura Dunării”, la mijlocul clasamentul FIRST Tech Challenge România

ltcdmn robotics

Echipa LTCDMN robotics a Liceului Tehnologic „Clisura Dunării” a fost prezentă săptămâna aceasta la faza I a regionalei FIRST Tech Challenge România, competiție cu caracter internațional dedicată liceenilor pasionați de robotică. Deși obiectivul echipei cărășene a fost cel de calificare pentru faza națională din luna martie, liceenii din Moldova Nouă nu au reușit să adune suficiente puncte, clasându-se pe locul 40 din cele 80 de echipe participante.

„Așa este în sport. Ne-au lipsit câteva puncte pentru a merge la faza națională. Am venit pe locul 40 din cele aproape 80 de echipe. Nu e nimic, o luăm de la capăt și privim încrezători în viitor. Sunt mândru de acești copii minunați, care au muncit mult pentru a participa la această competiție, unde au participat peste 1.000 de elevi.”, a declarat pentru expressdebanat.ro Sabin Dănuț Munteanu, coordonatorul echipei LTCDMN robotics.

CITEȘTE ȘI: Liceenii din Moldova Nouă, înaintea celei mai mari competiții de robotică din România: „Ne pregătim pentru internațională!”

Chiar dacă din punct de vedere competițional lucrurile s-au încheiat pentru echipa din Moldova Nouă, aceasta are multe alte planuri de viitor. „Am încheiat competiția, dar ne facem planuri pentru viitorul apropiat. Vom merge și vom face meciuri demonstrative în câteva licee din Caraș-Severin, să vadă și alții ce se întâmplă și ce se poate face într-o astfel de activitate. Ne dorim să răspândim acest sport, căci, până la urmă, asta este, un sport tehnico-aplicativ. Asta încercăm să face. În perioada următoare ne vom reevaluăm direcțiile de lucru. Așteptăm cu nerăbdare vacanța mare, cu speranța că vom putea participa și noi la tabăra de robotică pe care Asociația «Nație prin Educație» o face aproape în fiecare an la Beclean. Pentru viitorul mai îndepărtat, ca să spunem așa, așteptăm luna octombrie, atunci când vom primi noua temă și o vom lua de la capăt cu pregătirea pentru partociparea la o nouă ediție a FIRST Tech Challenge România.”, adăugat Munteanu.

CITEȘTE ȘI: Singura echipă de robotică din Caraș-Severin se pregătește pentru FIRST Tech Challenge România