Liceenii din Moldova Nouă, înaintea celei mai mari competiții de robotică din România: „Ne pregătim pentru internațională!”

echipa robotica moldova noua
1000x100 (2) mbmr 1000x100

Echipa LTCDMN robotics a Liceului Tehnologic „Clisura Dunării” este prezentă zilele acestea la faza I a regionalei FIRST Tech Challenge România, competiția dedicată liceenilor pasionați de robotică din țară și din străinătate.

FIRST Tech Challenge România s-a deschis astăzi oficial la București pentru cele aproape 90 de echipe participante. Evenimentul este găzduit de Universitatea Politehnica și este organizat de Asociația non-profit „Nație Prin Educație”. La această etapă, care reunește aproximativ 1.000 de liceeni din România și din trei țări de peste hotare – Slovenia, Cipru, Grecia – participă și o echipă din Caraș-Severin, singura de acest gen din județ. Este vorba despre LTCDMN robotics, echipa Liceului Tehnologic „Clisura Dunării” Moldova Nouă, coordonată de profesorul Sabin Dănuț Munteanu.

CITEȘTE ȘI: Singura echipă de robotică din Caraș-Severin se pregătește pentru FIRST Tech Challenge România

„Am intrat în această competiție cu gândul de a ajunge peste hotare! Acesta este obiectivul nostru, pentru asta ne-am pregătit, pentru asta am muncit ore întregi, și ne-am pregătit zi de zi. Țelul nostru este să ajungem la etapa internațională, la mondialele din Statele Unite ale Americii. Ne dorim acest lucru, chiar dacă venim din provincie, chiar dacă suntem o echipă dintr-un oraș mic, cum este Moldova Nouă, am muncit la fel de mult ca cei prezenți astăzi aici. Iar în viață am învățat un lucru: să țintim mai sus decât putem acum, căci mâine s-ar putea să ajungem unde am țintit astăzi.”, a declarat pentru expressdebanat.ro, Sabin Dănuț Munteanu, coordonatorul echipei LTCDMN robotics.

Muzeul TM

competitie robotica bucuresti

Până miercuri după-amiază, când se va încheia etapa I a regionalei FIRST Tech Challenge România, fiecare echipă va trece prin 8, 10 meciuri, urmând ca la final din cele 85 de echipe înscrise în competiție să rămână 30, care vor reveni la București în luna martie pentru faza națională a acestui concurs de robotică.

„Vom trece prin mai multe meciuri zilele acestea. Ce înseamnă meciurile astea? Se lucrează în alianță, care sunt organizate aleatoriu, prin tragere la sorți. Alianța înseamnă două echipe. Două echipe care joacă împotriva altor două, iar roboții au misiunea de a pune pe niște țăruși conuri de dimensiunea unor pahare din plastic. Conuri mai multe, puncte mai multe adunate în concurs. Meciul începe cu o fază de autonomie, în care timp de 30 de secunde roboții încearcă să pună conurile pe țăruși în autoconducere, în baza unui program implementat de elevi. Practic, roboții fac singuri toată treaba, și, evident, se acumulează puncte. Urmează apoi alte 2,5 minute, timp în care roboții sunt telecomandați de elevi. Până miercuri seară, fiecare echipă va face 8 până la 10 meciuri și de aici se face clasamentul, iar primele 30 de echipe se califică pentru faza națională. De joi încolo, începe faza a II-a a regionalei, de unde se aleg alte 30 de echipe, urmând să ne întâlnim toate 60, așa cum sper eu, în luna martie, la București, pentru faza națională, în urma căreia se vor desemna 3 sau 5 echipe care vor merge la faza mondială din acest an, undeva în Statele Unite ale Americii.”, a mai spus Munteanu.

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/