Proiectele școlilor orăvițene, în top la nivel național!

happy pupils holding trophy in gym
1000x100 (2) mbmr 1000x100

Proiectele depuse de două unități de învățământ din Oravița s-au clasat pe locurile doi și trei la nivel național dintr-o listă de peste 180! Vor primi astfel finanțare pentru implementare prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Liceul Teoretic „General Dragalina” și Școala Gimnazială „Romul Ladea”, ambele din Oravița, s-au clasat pe locurile doi și trei la nivel național, cu un punctaj remarcabil: 94,67 și 94,17. Această performanță le asigură finanțarea solicitată prin PNRR, Componenta C11 – Turism și cultură, I5. Creșterea accesului la cultură în zonele defavorizate din punct de vedere cultural: câte 91.500 de lei pentru fiecare, fonduri nerambursabile.

Liceul Teoretic „General Dragalina” va implementa astfel proiectul „Oravița tinerilor! Clădiri care spun povești”, care are ca scop crearea unei platforme de tip website cu informații despre trecutul a 20 de clădiri emblematice (însoțite de povești colectate despre persoanele care au o legătură cu acele clădiri). Site-ul va fi creat de elevi și va putea fi accesat de orice vizitator din oraș, prin scanarea cu telefonul a unor coduri QR amplasate pe clădiri. Codurile vor face trimitere spre informații și spre arhiva foto (poze din trecut și din prezent) ale fiecărei clădiri, care apoi vor fi integrate într-o serie de tururi ghidate realizate de liceeni.

Proiectul se va derula în perioada 15 aprilie – 15 decembrie.

CITEȘTE ȘI: Oravița tinerilor! Clădiri care spun povești

„Oravița sub reflector. Teatru pentru cei mici și mari” este numele proiectului depus de Școala Gimnazială „Romul Ladea”. Prin acest proiect, 40 de elevi ai școlii și 15 seniori vor pune la punct ateliere de storytelling și comunicare intergenerațională prin care să se rupă barierele dintre generații și să se redescopere orașul. Vor participa elevi din toate etniile și din toate categoriile sociale, selecția fiind făcută de dascălii care lucrează la clasă cu copiii.

Muzeul TM

Proiectul ar fi unul nou pentru comunitate, fiind pentru prima dată când tinerii din Oravița sunt încurajați să creeze, să propună propriul spectacol de teatru pe care îl vor prezenta ulterior în fața prietenilor, a familiei și a comunității extinse. Ei vor fi cei care, coordonați de specialiști, vor scrie textul, scenografia, vor crea costumele și recuzita.

În același timp, de la seniorii orașului vor fi colectate cel puțin 15 povești despre istoria Oraviței care vor fi apoi transpuse pe scenă.

La fel ca în cazul proiectului de la „Dragalina”, și cel de la „Romul Ladea” se va derula în perioada 15 aprilie – 15 decembrie.

CITEȘTE ȘI: Oravița, în lumina reflectoarelor! Tinerii și seniorii rup barierele dintre generații și mută orașul pe scenă

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/