Oravița tinerilor! Clădiri care spun povești

dragalina liceu de stat
Cuib de vise 1000x100

Fiecare clădire istorică spune o poveste. Elevii din Oravița pregătesc un proiect prin care să centralizeze date și imagini cu 20 de clădiri din oraș, materiale care vor putea fi accesibile tuturor online.

Elevii de la Liceul Teoretic „General Dragalina”, în parteneriat cu cei de la Liceul Tehnologic „Mihai Novac” din Oravița, pregătesc un proiect care a fost deja depus spre finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență – Componenta C11 – Turism și cultură.

Proiectul se numește „Oravița tinerilor! Clădiri care spun povești” și are ca scop crearea unei platforme de tip website cu informații despre trecutul a 20 de clădiri emblematice (însoțite de povești colectate despre persoanele care au o legătură cu acele clădiri). Site-ul va fi creat de elevi și va putea fi accesat de orice vizitator din oraș, prin scanarea cu telefonul a unor coduri QR amplasate pe clădiri. Codurile vor face trimitere spre informații și spre arhiva foto (poze din trecut și din prezent) ale fiecărei clădiri, care apoi vor fi integrate într-o serie de tururi ghidate realizate de liceeni.

STPT job 1000x200

Proiectul, care se va derula în perioada 15 aprilie – 15 decembrie, a fost admis spre evaluare alături de alte 177 de proiecte din țară.

Rămâi pe Express de Banat pentru a afla detalii despre un alt proiect pregătit de elevii din Oravița, care are menirea să prezinte informații despre oraș prin intermediul teatrului.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/