Focurile de artificii și petardele, bombe pentru câini și infarct pentru păsări. Protejați animalele!

vetlink animale
untitled design set 970x90 px

Ființele necuvântătoare pe care le iubim cel mai mult, sunt expuse unui pericol major, în această perioadă a anului. Petardele și artificiile pot fi traumatizante pentru toate animalele. 

De ani buni, medicii veterinari atrag atenția asupra efectului devastator pe care îl au atât artificiile, cât și petardele asupra celor pe care îi iubim nespus. De la surzenie, sângerări ale urechii interne, boli cardiace, epilepsii și până la infarct, toate aceste traume pot fi evitate, dacă animalele ar fi mai protejate. Câinii, spre exemplu, le percep ca pe niște bombe, iar păsările pot face chiar infarct, iar legea care să interzică comercializarea petardelor în România, la liber de către persoanele fizice, a fost amânată, cel puțin până în primăvara anului viitor.

Și medicii veterinari de la Clinica Vetlink din Reșița, trag un semnal de alarmă și recomandă celor care au animale de companie, să le ferească de sunetul puternic al articolelor pirotehnice sau să folosească căști speciale pentru a atenua nivelul zgomotului.

Magdalena Scaete, doctor veterinar la Vetlink, sfătuiește pacienții, ca în orele dintre ani, să țină animalele în casă pentru a diminua riscul zgomotului, dar și pentru a le liniști.

„Există și căști speciale pentru câini, asemenea celor care sunt purtate de patrupedele care merg în teatrele de război, iar pentru cățeii mici pot fi folosite și cele pe care le folosesc părinții pentru copilași, la concerte. Orice articol este bun venit, în acest sens, deoarece riscul de a-i traumatiza pe viață, este enorm.

Să nu uităm că zgomotul atât de puternic poate avea și alte efecte secundare, nu doar cele fizice. Animalele pot muri de la sperietură, pot încerca să fugă, să se piardă și să se rănească sau chiar să atace alte persoane .”, spune medicul veterinar Magdalena Scaete.

Pentru că deja tot mai multe țări conștientizează pericolul la care sunt expuse animalele, în această perioadă, focurile de artificii, de Anul Nou, au fost înlocuite cu spectacole de lumini și drone. Modelul a fost preluat și de unele orașe din țara noastră, cum ar fi Cluj, Sibiu sau Alba Iulia.

În cazul în care animăluțul preferat a fost expus deja pericolului și a suferit diferite traume, echipa de medici veterinari de la Clinica Vetlink, vă stă la dispoziție și oferă o gamă completă de servicii:

– Consultații și tratamente;

– Chirurgie și stomatologie veterinară;

– Detartraj;

– Analize medicale;

– Teste rapide de diagnostic;

– Ecografie;

– EKG;

– Prelevare Tensiune Arterială;

publicitate ziar expresb 1000x100

– Vaccinări, deparazitări;

– Implantare microcipuri;

– Eliberare pașaport.

De asemenea, în cadrul clinicii Vetlink, ce s-a situat în acest an, pe locul 11 în topul național, categoria clinici veterinare, găsiți și o farmacie veterinară de unde se pot procura:

– Medicamente de uz veterinar;

– Suplimente;

– Hrană pentru animale de companie;

– Hrană pentru animale de rentă;

– Produse pentru întreținere și igienă;

– Diferite accesorii.

Clinica Vetlink este situată pe Str. George Enescu, Nr. 2, Sc. 1, ap. 2, Reșița, în caz contrar vă sugerăm să solicitați o programare la: https://vet.digitail.io/clinics/vetlink-resita

Site: www.vetlink.ro

E-mail: office@vetlink.ro

Tel: 0355417023 sau 0756103000

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/