EXPLOZIV. Amenințări de tip mafiot pentru polițişti, încercări de intimidare pentru ziarişti! Dinspre gruparea infracțională „Mike Security”!

Poliţiştii din Caraş-Severin au avut parte de o surpriză de proporţii în momentul în care au identificat persoana din spatele computerului care i-a trimis un mesaj terifiant soţiei unui poliţist din Reşiţa, prin care ameninţa că îi va ucide copilul într-un mod diabolic!

În urma investigaţiilor efectuate de poliţişti, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa, a fost depistată persoana care ar fi ameninţat familia poliţistului, ne-a informat Cecilia Dăneţ, reprezentata IPJ Caraş-Severin. Odată aflată identitatea persoanei în cauză s-au lămurit mai multe aspecte. În primul rând, e limpede că nimeni nu a vrut să atenteze la viaţa poliţistului Mihail Munteanu şi a membrilor familiei acestuia ca urmare a activităţii sale poliţieneşti. În al doilea rând, e destul de limpede că de acum încolo poate sta liniştit. Sau măcar puţin mai liniştit! Pe de altă parte, e evident că, totuşi, cineva e foarte supărat, mesajul respectiv nefiind deloc o glumă proastă!

Express de Banat a aflat ce şi mai ales cine s-a ascuns în spatele acelui mesaj primit de Mariana Munteanu în 2 februarie prin intermediul unei reţele de socializare. De la mare distanţă de Reşiţa, din Australia, văzându-şi tatăl încolţit de mascaţi şi procurori DIICOT şi DGA, cu cătuşe la mâini, Diana Tănăsie Yang, într-un moment de furie maximă, a înşirat cuvinte grele la adresa primului care i-a ieşit în cale. Mariana Munteanu, soţia poliţistului reşiţean, postase câteva comentarii la articolele cotidianului Express de Banat legate de ultimele arestări şi percheziţii din municipiu, astfel că a avut nenorocul să citească mesajul cutremurător postat tocmai din Australia. Printre personajele articolelor respective, şi Florel Tănăsie, administratorul SC PAD Consult Systems, firmă din grupul Mike Security! Nimeni altul decât tatăl Dianei Tănăsie Yang, din Australia! Anchetatorii au ajuns la familia acesteia şi s-a luat legătura chiar şi cu ea. A recunoscut că ea a scris acele rânduri care au semănat teroare în sânul familiei Munteanu şi care au instaurat alerta de grad zero în Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.

Chiar dacă autorul ameninţărilor a fost identificat, Cecilia Dăneţ ne-a informat că, „sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa, cercetările sunt continuate pentru săvârşirea infracţiunii de ameninţare”. Poliţistul Mihail Munteanu spune că trauma suferită de el şi familia sa îl obligă să meargă deocamdată mai departe: „Am aflat că mesajul a venit din Australia, am aflat identitatea persoanei şi pot să vă spun că aceasta i-a dat un mesaj soţiei mele, prin care şi-a cerut scuze. Chiar şi mama acesteia a fost oripilată de mesajul pe care l-a trimis fiica sa. A vorbit cu ea în Australia şi aceasta i-a spus că a fost foarte furioasă din cauza mesajului postat de soţia mea la un articol de pe Express de Banat. Noi am făcut plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa şi vom urma cursul firesc”, a precizat pentru Express de Banat poliţistul Munteanu.

Misterul mesajului de ameninţare va fi desluşit în totalitate, cel mai probabil, de către procurorul de caz. Până atunci însă, ziariştii care au intrat ceva mai adânc în problemele Mike Security sunt şi ei frecvent traşi de urechi şi avertizaţi de angajaţii firmei de pază Mike Security „să nu mai scrie prostii”. Că nu e bine!

CITEŞTE ŞI:

Alertă de grad zero în IPJ Caraș-Severin! Protecție specială pentru familia polițistului amenințat în stil mafiot!

Amenințat cu moartea în stil mafiot! Un polițist acuză capii Poliției din Caraş-Severin!