Metalul Reșița, de neoprit în meciurile amicale!

Aflată în cantonament la Stadionul „Mircea Chivu“, echipa de fotbal Metalul Reșița a susținut sâmbătă a cincea partidă de verificare din această iarnă. Elevii lui Carol Gurgu s-au impus cu 3-0 (1-0) în fața unui adversar din Liga a IV-a Timiș, Progresul Gătaia. A fost a cincea victorie a Metalului, care nu a primit gol în meciurile amicale.

Nume noi s-au aflat în lotul echipei din Valea Domanului, antrenorul Carol Gurgu testând mai mulți jucători, în căutarea primului 11 pentru meciurile de campionat. La unii deja a renunțat, întrucât nu au corespuns cerințelor. Lotul nu este definitivat, dar la ultimul amical dinaintea reluării campionatului, cel de pe 20 februarie, cu Mama Mia Becicherecu Mic, probabil că vor fi văzuți în teren doar jucătorii pe care Carol Gurgu și stafful său se vor baza în Liga a II-a. Evoluția per ansamblu a echipei și faptul că poarta rămâne intactă l-au mulțumit pe antrenorul Carol Gurgu.

Metalul Reșița a câştigat astăzi cu 3-0 amicalul cu Progresul Gătaia, prin golurile marcate de Chira (min. 31, din 11 metri), Nikola Vitorović (min. 56) şi Jazzley (min. 78).

„Cred că jucătorii, astăzi, un pic s-au autodepăşit, pentru că noi avem un program foarte strict de încărcare, de pregătire centralizată aici, la stadion. Sper să o ţină tot aşa! Mă bucură faptul că nu am primit gol, mă bucură faptul că am împărţit echipa în două şi nu am primit gol, acesta e un lucru foarte important pentru mine. Mai urmează jocul cu Mama Mia, mi-aş dori să fie la fel şi să începem campionatul cu dreptul. Ne-au mai venit jucători din străinătate, doi jucători olandezi şi unul belgian. Sper ca în două-trei zile să pot să-i văd la lucru şi să pot să-mi fac o părere despre ei, dacă îi ţinem în lot sau nu. Sper ca săptămâna viitoare să prezentăm lotul echipei“, a spus antrenorul Carol Gurgu.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157662029675444″]

Formula de start a echipei Metalul Reșița în amicalul cu Progresul Gătaia: Knezevic – Vlad, Kiss, Crăciun, Codruț – Costea, Botezatu, Kopre, Maria – Vitorović, Chira. Pe parcurs au mai intrat: Lućić, Pitulice, Mensah, Buzdugan, Anghel, Porumb, Ponoran, Ursuţ, Jazzley, Njabi, Holovcici.

Metalul Reșița a câștigat toate amicalele disputate în această iarnă, cu adversari din ligi inferioare, fără să primească gol: 1-0 cu CS Ineu (locul 10 în Liga a III-a, Seria a 4-a), 2-0 cu Minerul Anina (locul 7 în Liga a IV-a Caraș-Severin), 4-0 cu AS Oravița (locul 6 în Liga a IV-a Caraș-Severin), 1-0 cu CSM Lugoj (locul 7 în Liga a III-a, Seria a 4-a) și 3-0 cu Progresul Gătaia (locul 6 în Liga a IV-a Timiș). Metalul și-a arătat superioritatea cu echipe din ligile a treia și a patra, dar oare tot așa vor sta lucrurile și în campionat, cu echipe din același eșalon? Curios e că, deși au fost preferați adversari aflați mai jos de Liga a II-a, nu a fost programat niciun amical cu liderul ligii a IV-a cărășene, CSM Școlar Reșița, considerată de fani adevărata echipă de fotbal a municipiului de pe Bârzava. Pentru Metalul Reșița, ultimul meci de pregătire, înaintea reluării campionatului, va fi pe 20 februarie, de la ora 11, în Valea Domanului, cu Mama Mia Becicherecu Mic.