Reșițeanca Alina Vuc, pe podium în Turcia!

Campionul olimpic turc Yașar Dogu este omagiat printr-o competiție de tradiție la Istanbul, ajunsă în acest an la cea de-a 44-a ediție. Printre participantele din acest weekend s-a aflat și reșițeanca Alina Vuc, care a ocupat locul al treilea la categoria 48 kg.

Turneul internațional de lupte libere Yașar Dogu se bucură de o largă apreciere în rândul practicanților acestui sport ancestral, fiind considerat unul de top. Tocmai de aceea, rezultatul Alinei Vuc este unul valoros, într-un an olimpic, care îi poate aduce în premieră prezența la cea mai mare competiție de pe planetă. Sportiva pregătită la Reșița de antrenorul Nicolae Constantin, cel care i-a fost alături în competiții chiar și atunci când a fost nevoită să se transfere la Steaua București, a avut o carieră prodigioasă la nivelul junioarelor, cel mai răsunător rezultat fiind argintul mondial de la Sofia, din 2013. O medalie de argint obținută la final de juniorat, dătătoare de speranțe pentru competițiile destinate senioarelor.

La turneul de la Istanbul, Alina Vuc s-a aflat pe podiumul categoriei 48 kg între reprezentante ale Turciei. La această categorie de greutate s-a impus Evin Demirhan, urmată de Aysun Erge. Pe treapta a treia a podiumului, medaliate cu bronz au fost Alina Vuc și Sumeyye Sezer.

Foto: Facebook Federația Română de Lupte