Reşița a ajuns aşa din cauza corupției din primărie! Laurențiu Bora vrea să schimbe destinele oraşului!

După liberalul Ioan Popa, doctorul Paul Purea, de la Mişcarea Populară, Lucian Ionescu, de la PNŢCD, şi independentul Dan Acea, încă un nume se înscrie în bătălia electorală pentru fotoliul de primar al municipiului Reşiţa. Este vorba despre Laurenţiu Bora, patronul pensiunii Casa Bănăţeană!

Are 44 de ani, e căsătorit, tată al unei fetiţe şi administrează Casa Bănăţeană, unul din cele mai frumoase restaurante din Reşiţa, un loc elegant, amenajat cu mult bun gust şi în care reşiţenii mai uită la sfârşit de săptămână că trăiesc într-un adevărat pol al sărăciei, într-un oraş trist şi în care cu greu se mişcă uneori ceva. Sunt şi motivele care l-au determinat pe Laurenţiu Bora să-şi dorească fotoliul de primar al oraşului de pe Bârzava. A reuşit în afaceri, deşi a întâlnit mai multe obstacole decât mâini întinse, şi crede că poate face ceva nu doar pentru el şi familia lui, ci şi pentru ceilalţi cetăţeni ai oraşului. Nu crede în schimb în cei care şi-au anunţat candidaturile până acum. Cum nu a crezut nici în cei care au administrat oraşul în ultimele două decenii.

Laurenţiu Bora nu a făcut vreodată politică, nu are niciun partid în spate, dar spune că nici nu e nevoie de aşa ceva. Până la urmă ţinteşte o funcţie administrativă, nu una politică. Ce-i drept, se câştigă politic! „Nu-mi place starea în care a ajuns acest oraş şi vreau să remediez situaţia. Nu va fi uşor din postura de independent, dar cred că orgoliile politice trebuie uitate şi e nevoie să punem mâna cu toţii şi să facem ceva pentru acest oraş. Investitorii ne-au ocolit complet, e nevoie să stopăm corupţia. Au venit investitori, dar au plecat de aici din cauza corupţiei. Administraţia locală a făcut de aşa natură încât aceştia să plece în alte oraşe. Foştii primari sunt cel mai bun exemplu, sunt fapte de corupţie dovedite! Oraşul se poate dezvolta treptat, e nevoie doar de oamenii potriviţi. Oamenii buni, de valoare, pleacă din oraş şi toată lumea are de suferit. Aş vrea să pot schimba puţin mentalitatea, să gândim altfel despre mediul de afaceri, despre investiţii. Dacă îi tratăm pe investitori la fel ca până acum, avem numai de pierdut. În Reşiţa, dacă nu faci afaceri cu statul, ca om de afaceri nu poţi emite prea mari pretenţii de dezvoltare, tocmai pentru că administraţia locală nu te susţine. Ba, mai mult, îţi pune beţe în roate!”, a declarat Bora.

Candidatul independent pentru Primăria Reşiţa joacă tare şi spune că vrea totul sau nimic. Asta înseamnă că nu e interesat să ajungă în Consiliul Local, printre reprezentanţii partidelor, ci vrea să stea în capul mesei, în fotoliul de primar, de unde chiar şi-ar putea impune ideile şi strategiile. „Am fost încurajat de multă lume, unii mi-au spus că nu am de lucru, alţii că sunt nebun. Dar, repet, sunt şi mulţi care m-au încurajat, tocmai de asta m-am hotărât să candidez. Nu sunt interesat decât de funcţia de primar, nu mă interesează să fiu pe lista consilierilor locali. Nu am încredere în niciunul din ceilalţi candidaţi. Dacă aveam încredere în vreunul dintre ei, nu mai candidam eu. Toate partidele au avut şansa timp de 26 de ani să demonstreze ceva, dar nu au făcut nimic. Nimic bun!”, a mai spus Laurenţiu Bora, care a întocmit deja un program cu 22 de puncte pentru ieşirea Reşiţei din conul de umbră în care a intrat şi în care se afundă tot mai tare.