EXCLUSIV. Procurorul general a intervenit în dosarul accidentului mortal de la Oțelu Roșu provocat de doctorul Beg!

Situaţia se complică foarte mult pentru doctorul reșițean Gheorghe Beg după ce Procurorul General al României a dispus preluarea dosarului de către un alt parchet, din alt județ!

După ce ancheta în dosarul accidentului mortal şi al fugii de la locul accidentului în care a fost implicat doctorul Gheorghe Beg a cam bătut pasul pe loc, acesta fiind la un pas să scape basma curată, Procurorul General al României a intervenit şi a dispus ca dosarul în cauză să fie instrumentat de un alt parchet. A contat foarte mult în acest sens faptul că soţia acestuia, judecătoarea Simona Beg, este magistrat al Tribunalului Caraş-Severin, și, ca atare, există suspiciunea rezonabilă de influențare a colegilor magistrați.

„Dosarul privind pe medicul Beg Gheorghe a fost înaintat la data de 27.05.2015 Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva, ca urmare a Ordonanţei Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie prin care s-a dispus trimiterea cauzei la un alt parchet, egal în grad”, ne-a comunicat procurorul Ionela Anderca, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeş.

Decizia Procurorului General pare să fi fost de bun augur căci, de îndată ce dosarul a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva, procurorii de acolo au demarat probatorii ample în acest dosar. „Dosarul a ajuns chiar la mine. Imediat după ce ne-a fost trimis l-am şi înaintat Serviciului Rutier de la IPJ Hunedoara, pentru a administra probatorii ample. Dosarul este în lucru, se audiază martori, se administrează probe…”, ne-a declarat procurorul Adriana Marinela Tămaş, procurorul de caz şi purtătorul de cuvânt al Parchetului.

Opinia publică se scandalizase după ce Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeș nu a cerut arestarea doctorului, iar Tribunalul Caraș-Severin a apreciat că nu se impune nici măcar instituirea controlului judiciar! Asta, deşi practica Tribunalului Caraş-Severin în majoritatea cazurilor de accident mortal cu fugă de la locul faptei este de arestare preventivă.

Clemenţă de (ne)înţeles

Tribunalul Caraș-Severin era pus, pe 25 noiembrie 2014, în fața unei decizii de imagine. Doctorul Gheorghe Beg, soțul judecătoarei Simona Beg, ajungea în fața colegilor soției la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeș de a fi arestat la domiciliu pentru că a accidentat mortal o fetiță de 7 ani pe o trecere de pietoni din Oțelul Roșu. Deși a fost reținut de procurori, judecătorii din Caransebeș l-au pus pe liber. Așa cum s-a întâmplat și cu un alt medic soț de judecătoare, șpăgarul Sebastian Telbis, filmat de DNA în timp ce primea sute de plicuri cu bani! Deși accidentase grav o fetiță de 7 ani pe trecerea de pietoni în central orașului Oțelu Roșu, doctorul Gheorghe Beg nu a ținut cont de Jurământul lui Hypocrate depus ca medic și a fugit mișelește de la fața locului, lăsând fetița să moară în brațele surorii sale mai mari. Cel puțin așa au declarat unii martori imediat după producerea accidentului. Doctorul s-a apărat susținând că a plecat de la locul faptei pentru a nu fi linșat de oamenii care s-au strâns imediat la locul faptei, însă chiar comunicatul de presă al IPJ Caraș-Severin îl contrazice, polițiștii vorbind clar de fugă de la locul accidentului! Lucrurile se îndreptau spre o soluționare a dosarului de către procuror, fără ca Beg să mai ajungă să răspundă în fața legii în sala de judecată. Și asta ar fi atras atenția Procurorului General! Și nici nu e greu de înțeles, atât timp cât magistrații nu au procedat la fel în cazul lui Petru Stoica, tânărul care a ucis un biciclist la Bocșa sau al lui Cristian Ungur, care nici măcar n-a ucis, ci doar a rănit persoane și care a stat o perioadă record în arest preventiv. Nici Mihail Dumitru, care și-a ucis iubita tot în urma unui accident rutier, n-a fost cercetat în libertate, precum doctorul Beg! Balanța justiției pare să fi cântărit diferit cazuri asemănătoare, iar asta ar putea să-i coste scump pe unii!

CITEȘTE ȘI:

OFICIAL: Gheorghe Beg nu a fugit de la locul accidentului mortal din Oțelu Roşu!

Gheorghe Beg: ,,Sunt într-o stare critică sufletească! Nu am cuvinte!”

UPDATE. Doctorul Beg şi-a câştigat libertatea deplină după accidentul mortal. Procurilor li se pare prea de tot!

Acuzat de ucidere din culpă, doctorul Beg e ofensat. Ratează Revelionul programat în Elveția!

Accidentul mortal provocat de doctorul Beg a fost mutat de pe trecerea de pietoni!

Justiţie strâmbă! Accidentul mortal provocat de doctorul Beg scandalizează!

Polițiştii, procurorii şi judecătorii se contrazic în dosarul accidentului de la Oțelu Roşu!