Evacuări în masă din locuințele de stat. Locatarii rămân cu mașinile de fițe!

 

Primăria municipiului Caransebeș ia măsuri împotriva rău platnicilor de la ANL-uri. Întrucât restanțele familiilor care locuiesc cu chirie în blocurile din cartierul Balta Sărată depășesc câteva mii de lei, administrația publică locală intenționează să-i evacueze pe aceia cu datorii mari la gaz și energie electrică, conform contractului semnat în urmă cu 2 ani.

Mai mult, dacă nu-și vor achita din restanțe, datornicii vor fi acționați în instanță pentru recuperarea prejudiciului. Măsura vine în urma acțiunii E.On Gaz de a închide robinetul pentru centrala termică ce alimentează cele două blocuri, din cauza restanțelor.

„Este o familie care are datorii de două ori mai mari decât suma datoriilor tuturor celor 17 familii din bloc, adică undeva la aproape 5.000 de lei”, ne-a menționat un locatar de la blocul pentru persoanele evacuate din casele naționalizate.

„Aceste restanțe s-au acumulat într-un an de zile, iar în contract scrie că, dacă cel ce va locui în apartamentele ANL nu-și va achita datoriile la utilități mai mult de 3 luni de zile, chiriașul va fi evacuat și acționat în instanță pentru recuperarea prejudiciului adus. Această îngăduință din partea municipalității a fost speculată de unii chiriași, care deși au bani nu vor să plătească ceea ce consumă”, a spus un alt locatar nemulțumit de întreruperea gazului în blocul ANL.

Administrația locală nu va sta departe de scandalul generat din cauza datoriilor din blocurile construite de stat. Asta, mai ales că cei care locuiesc în imobile dau mai degrabă dovadă de indolență, și nu de sărăcie. Așa cum Express de Banat relata zilele trecute, mașinile de fițe nu lipsesc din parcarea ANL-ului.

Comments

 1. simona says:

  ce masini de fite?! scrieti cuvantul fite doar pentru a da bine in artcol. da, corect ca sunt datornici dar nu faceti stiri pe cuvinte pompoase, asa sunteti obisnuiti voi jurnalistii!!! vai si amar!!!!

 2. simona says:

  mentionez ca n-am nici masina/telefon de fita si nici datoriii la asociatie!!!

 3. baran stelian marius says:

  SIMONA ,ce te deranjeaza sau ce intelegi tu prin masina de fita ,cred ca ar fi bine sa te uiti mai bine in parcarea din fata blocului 33,nu asta este problema ,problema este ca nu este corect ca uni sa plateasca si sa nu aibe apa calda si poate si caldura ,intrebarea este de ce a fost tolerat un titular de contrac sa acumuleaze cei 5000 de lei datorie care insumeaza sa zicem un an ,ce marusra a luat administratoru care ne reperzinta ?cind am pus intrebari am fost trimis la propietar care din cea ce stiu eu nu are nici o vina,nu PRIMARIA a semnat contractu ptr gaz si apa , asa ca cei care stiu ca au probleme sa plateasca asa cum o fac pensinari sau persoanele cu probleme grave de sanatate.fite ,telefoane nu asta conteaza eu platesc si nu am ce trebuie sa am ,de ce ?imi spui tu SIMONA

 4. baran stelian marius says:

  si dupa cum se vede eu nu ma ascund dupa identitatea unui prenume sau pseudonim,sunt revolat si am dreptul ptr ca se pune vina pe PRIMARIE ca nu sau luat masuri ,dar cind PRIMARIA platea facturi care nu sau recuperat era bine,sa vrut asociatie si sa facut ,asa ca presedintele si admistratoru trebuiau sa stie ca au puterea de a lua decizi fata de cei care nu platesc ,si eu am avut restante si am platit si penalizari nu am comentat nimic dar ce este tragic ca cel care are undeva la 6000 de lei te sfideaza ,am inteles ca ieri dupa ce am fost eu la administratora ar fi fost si el si ar fi zis ca nu are de unde plati ,sotia lui munceste in GERMANIA ,ASA CA DESPRE CE VORBIM ?