Au intrat cu japca şi i-au distrus curtea ca să-l branşeze la apă! Patronul firmei se amuză!

Un reşiţean s-a trezit cu un şanţ în propria curte, chiar în faţa uşii de intrare în casă, şi cu un munte de pământ pe treptele de acces. În plus, cu nişte muncitori cam obosiţi şi „parfumaţi” cu bere la doi litri ca să-i mai explice cum au intrat pe proprietatea sa şi cine le-a dat voie să sape şanţuri.

Uniunea Europeană a trimis sute de milioane de euro în Caraş-Severin pentru ca judeţul să intre măcar acum, în 2015, în rândul lumii civilizate, numai că tot felul de firme şi firmuliţe se abonează la aceşti bani fără să aibă nici cu cine, nici cu ce să execute lucrările la standardele şi în condiţiile asumate prin contract. Aşa pare să se întâmple şi pe Strada Retezat din Reşiţa, unde, după cum spun cei ce locuiesc aici, firma SC Construct Instal Buţă, administrată de Ion Buţă, sapă când şi cum vor muşchii acestuia din urmă. Concret, oamenii din cartier ar fi bine să stea pe acasă până în decembrie, termen la care trebuie încheiat proiectul POS 1 Mediu, ca nu cumva angajaţii firmei să le intre cu japca în gospodării. Daniel Cherciu a păţit-o deja în acest sens.

„Am venit vineri acasă, am deschis poarta şi m-am trezit cu un şanţ de doi metri în faţa uşii casei şi pământ aruncat pe scările de intrare în casă, efectiv nu am putut intra în casă. I-am găsit pe cei care au săpat câteva case mai încolo. Am încercat să discut cu ei, dar mi-au întors spatele, refuzând să-mi spună de la ce firmă sunt sau cine e şef de lucrări. Apoi am sunat la 112, a venit un echipaj şi m-a ajutat să identific firma care a intrat abuziv la mine în curte, fără să fiu acasă, fără să mă anunţe în vreun fel despre lucrările pe care trebuie să le facă”, a povestit Daniel Cherciu pentru expressdebanat.ro.

Acesta i-a telefonat ulterior lui Ion Buţă, administratorul firmei responsabile de lucrările la reţeaua de apă şi canalizare pe Strada Retezat, însă acest patron nu are timp să „asculte toate prostiile”. I-a închis telefonul în nas! Cei doi au dat până la urmă nas în nas. Întâmplător. Cherciu explica pentru Express de Banat cum şi-a găsit curtea, moment în care a apărut un individ ce l-a abordat şmechereşte, din stradă, recomandându-se că el ar fi şeful de lucrări. „Care sunt problemele?! Eu vă întreb ce probleme sunt. Au intrat oamenii să te branşeze la conducta nouă de apă!”, i-a strigat Buţă, iritat de-a dreptul că există cineva care se plânge de felul în care lucrează firma sa.

Tupeul patronului nu l-a lăsat însă fără replică pe proprietarul casei. „Cineva a intrat în curtea mea, în absenţa mea, fără să mă fi înştiinţat măcar cineva şi a făcut săpături. Dacă ar fi curtea dumneavoastră, v-ar plăcea să arate aşa? Aţi intrat prin efracţie, am găsit o sticlă de bere lângă şanţ, pământ aruncat pe treptele casei! Mi-aţi închis telefonul în timp ce vorbeam cu dumneavoastră. M-aţi notificat, m-aţi anunţat, am ceva în poştă?”, i-a replicat Cherciu.

Patronul Ion Buţă nu s-a lăsat intimidat în vreun fel, nu a găsit că e inspirat să-şi ceară scuze sau să astupe de urgenţă şanţul din curtea omului, ci l-a persiflat şi ironizat, bătându-şi totodată joc de gospodăria în care angajaţii săi au intrat ca la ei acasă. „Eu am timp toată ziua să ascult prostiile locatarilor?! Vine reprezentantul Hidroconstrucţiei şi stă de vorbă cu dumneavoastră. Dumneata eşti pe panică. O săptămână am umblat după dumneavoastră. Lasă-ne să lucrăm, să ne facem treaba! Nu dumneata trebuie să ne soliciţi, noi trebuie să executăm lucrarea. Eu sunt subantreprenor, Hidroconstrucţia este antreprenor principal. Nu am intrat la nimeni în casă, nu am intrat la nimeni în curte fără ştire. Vecina de aici a fost, vecinii de acolo au fost, dumneavoastră sunteţi ultimul. Ce curte este asta?! V-am branşat la conducta de apă. Oamenii au făcut peste tot curăţenie, dumneavoastră nu i-aţi lăsat”, a explicat Buţă pe un ton foarte ridicat. Vecina lui Cherciu, care stă câteva case mai încolo, a auzit discuţia şi a ieşit şi ea să se plângă. „La mine când veniţi? Toată strada e legată numai pe noi ne-aţi lăsat. Dă-o dracului!”, i s-a plâns femeia patronului Buţă. Cu un ultim efort, acesta i-a recomandat să mai aibă răbdare, că o să ajungă oamenii lui şi la ea, după care a întins-o. Daniel Cherciu nu lasă lucrurile aşa şi va sesiza organele de cercetare penală. „Le fac plângere penală pentru intrare prin efracţie şi distrugere. Am fost deja la Parchet, dar nu mai era program cu publicul. Voi reveni cu plângerea zilele următoare!”, a spus reşiţeanul pentru expressdebanat.ro.

Comments

 1. Gigi Shapca says:

  Domnu ziarist, stim ca vrei sa dai titlur de-astea vulvoase si te dai stecher ca le ai p-astea cu argou ca decit esti baiat de cartier, mincatz-ash. Numa vezi ca japca e o chestie cu care se ia, nu cu care se da, se intra sau se iese, bagame-ash.

 2. Dana says:

  Subantreprenorul, daca a respectat proiectul, nu avea cum sa sape pe proprietate privata, tinand cont de faptul ca atat coloana cat si caminul trebuie sa se afle pe domeniul public. Ma intreb daca domnul proprietar chiar este proprietar pe acea portiune. Parerea mea este ca doreste sa se faca doar remarcat;in asemenea lucrari este nevoie si de intelegerea locatarilor.”Intrarea prin efractie” care este discutabila si “distrugerea” nu inseamna decat bransarea d-lui la coloana de apa care nu se putea face altfel cu sau fara prezenta d-lui. Ziaristului i-as recomanda sa dea dovada de profesionalism fiind impartial si sa renunte la aprecieri exagerate.

 3. Ivan says:

  Eu vin si ti zbor acoperisul casei, ca na trebuie sa trec cu fire de 380v , nu trebuie să te caut sa te intreb, daram un bloc ca sa fac un sant nu am nevoie de aprobări de nimic

 4. Ivan says:

  Dana …una e public si alta e privat ,particular , esti olteanca fara carte ,lasa ziaristi dute la prăsit porumbul fata hai

 5. Vlad says:

  inceputul articolului m-a amuzat “Uniunea Europeană a trimis sute de milioane de euro în Caraş-Severin” ….mai taie din ele da-le dracu !!!

 6. Trili Ion says:

  au trimis bilioanele cu japca

 7. Ciocan V. says:

  D-le Ivan, ai probleme importante de percepere a unui text, de scriere in limba romana si nu in ultimul rand de badaranie, arma specifica unor persoane frustrate. Punctul de vedere al d-nei este corect,bazat pe date dintr-un contract specific lucrarilor de apa si canal.

 8. Diana says:

  Pe de-o parte, d-nului “Ivan” îi este dificil să facă diferenţa între public şi privat, probabil până când organele de anchetă îl vor lămuri că lucrarea se desfăşoară pe domeniul public, şi nu pe proprietatea lui privată. Nu se poate pune discuţia că muncitorii “au intrat cu japca în curte” sau “prin efracţie” pe DOMENIUL DIN FAŢA BLOCULUI, aşadar nu poate constitui curte sau proprietate privată a unui singur locatar porţiunea din faţa blocului.
  Pe de altă parte, d-nul ziarist Dani Stanciu, prin expresiile “şmechereşti” şi exagerate îşi dovedeşte vocabularul redus şi mediocritatea.

 9. Ionuț says:

  Stimata Doamna sau Domnișoara Diana, aici este vorba de o săpătura în curtea unei casei(deci putem vorbi de efracție) nicidecum a unui bloc…orice firma care executa o lucrare, pe lângă drepturi ar trebui să aibă și obligații…dacă dreptul lor ( presupunând ca aveau autorizație de execuție ) era sa facă lucrarea pentru care sunt plătiți, era și obligația de a termina lucrarea și nicidecum de a lăsa mormanul de pământ în fața casei, bietului om… din relatarea Domnului ziarist reiese, ca Domnul cu șanțul în curte, nu era ultima persoană din zonă la care trebuia făcută lucrarea (deci dacă se aștepta, cu siguranța se găsea și proprietarul )pentru ca a apărut o vecină, care chiar îl certa pe Patronul firmei, că de ce a terminat lucrarea la toată strada și la ea nu au venit! Cât despre firma executanta ,SC Construct Instal Buță , aruncând un ochi pe sitteurile firmelor, vedem că în anul 2014 aceasta avea un număr de 9 angajați , dintre care 2 asociații și probabil un contabil, asta însemnând ca firma are 6 oameni care dau cu lopata și un profit de 3.000 de lei /an, adică 300 lei / luna!… Atunci ne punem întrebarea cum o firmă din Oțelu Roșu, care este atât de mică, a prins un CONTRACT AȘA DE MARE!!! … O fii vorba de ceva ȘPĂGI la mijloc?

 10. Ionuț says:

  În grabă am omis câteva lucruri care eu le consider interesante…dacă lucrul care s-a întâmplat în descrierea de mai sus, se întâmpla într-o țară civilizată, cu siguranță că aceea firmă rămânea fără licență de funcționare și probabil primea și o amendă usturătoare însă din păcate la noi există firme cu câțiva “Dorei care-și țin berea la pet lângă lopată” , cu angajați necalificați și nepregătiți , care vorbesc vulgar și fac lucrul de mântuială, cu 2 lopeți si o roabă ( cele descrise mai sus se potrivesc de minune firmei SC Construct Instal Buță )obțin contracte importante din bani publici și-și bat joc de proprietățile și munca oamenilor care nu au nici o vină că nu sunt acasă, atunci când au ei chef de lucru…normal orice lucrare, chiar dacă este autorizată, se face anunțând anterior proprietarii nu intrând în curțile acestora prin gardul viu (pentru că se vede în poze că Domnul de acolo avea poartă ,care probabil era închisă nefiind acasă ) și făcând haos acolo…păcat că în țara asta sunt și firme mari, care au personal calificat , ustensile performante, dar care nu-și pot exercită munca datorită acestor “CĂPUȘE CARE DAU ȘPĂGI GRELE ȘI PLĂTESC 100 DE EURO/AN IMPOZIT LA BUGETUL STATULI ROMÂN”(3000 de lei profit/an * 14% impozit cam atât înseamnă )…oare noi ca Români avem nevoie de așa firme? avem ceva de câștigat de pe urma lor? sau doar Patronii acestora au de câștigat!!! așa că lăsați ziariștii să-și facă treaba și oamenii care consideră că-s călcați în picioare și batjocoriți în propria proprietate ( cazul Domnului de mai sus ) să-și caute dreptatea în instanță și nu mai veniți cu comentarii răutăcioase… cu siguranță, dacă fiecare român când se simte nedreptățit, ar face ca el, lucrurile ar merge mult mai bine în țara asta… dacă tăcem și înghițim ca pelicanii tot ce se întâmpla rău, o să ajungem bătaia de joc a celor care au bani și cred că doar ei au dreptate și totul li se cuvine… orice român pe lângă obligații să știți ca are și drepturi…

 11. popescu says:

  firme de doi lei au ajuns sa faca lucrari importante penru oras , cand au lucrat pe strazile paralele din zona fostului hotel bistra erau mormane de pamant , gropi neastupateca ca nu puteai sa mai treci cu masina, stateau muncitorii tolaniti cu peturile de bere, fumau si ascultau muzica.specialista cu nume de darnica( zice da si ti-=o si da)probabil ca traieste in alt oras sau in timp ce curate toaleta acasa a avut o revelatie antreprenoriala.au ajuns aceste firme sa angajeze pe posturi de mari meseriasi fosti caprari,tractoristi, etc. iar lucrarile efectuate sunt pe masura profesionalismului acestora, iar patronii lor multi sunt semianalfabeti,fosti bisnitari si fara nici o pregatire si experienta in domeniul constructiilor.