Elevii lui Petricevic rămân „lei”! SCM Timișoara a obținut un succes important în campionat

Baschetbaliștii de la SCM Timișoara au câștigat cu 99-96 pe terenul lui BCM u FC Argeș Pitești, după un joc foarte disputat. Succesul e important pentru trupa lui Dragan Petricevic, întrucât alb-violeții se află în luptă directă cu trupa din Argeș pentru a intra în Top 6.

Gazdele au intrat mai bine în meci, dar Timișoara s-a instalat prima dată la conducere după 8 minute, iar primul sfert s-a terminat cu 25-26. Piteștenii au revenit rapid la conducere, dar cu avans minim, de 30-29, și echilibrul s-a menținut. Bogdan Popa a egalat la 41-41. La pauza mare s-a intrat cu 55-53, iar bănățenii mai aveau resurse să lupte. După 24 de minute, Komatina a adus egalarea, iar Franklin i-a dus pe timișoreni în avantaj. În sfertul trei s-a accidentat Pesakovic, dar SCM a avut puterea să lupte. De la 73-72 după 30 de minute, o triță a lui Mirkovic i-a adus pe oaspeți în avantaj și Timișoara nu a mai cedat conducerea.

Troy Franklin a fost cel mai bun marcator al Timișoarei, cu 30 de puncte, urmat de  Brown, cu 20, Mirkovic, cu 16, Komatina, cu 10, Pesakovic, cu 8, Gorgemans și Lazar, fiecare cu câte 4 puncte, Popa, cu 3, și Dragoste, cu 1 punct. Cei mai buni marcatori ai Piteștiului au fost Searcy și Gajovic, cu 20, respectiv 18 puncte.

SCM Timișoara va juca miercuri de la 19 ora returul primului tur de Cupa României, cu CSM Galați. În campionat, urmează altă deplasare, la Craiova.