Învinși în finală. Timișoara Saracens, fără trofeu în 2019

Rugbyștii de la Timișoara Saracens rămân cu ”foame” de trofee și după ce a căzut cortina pe jocurile oficiale din 2019. Bănățenii au cedat la scorul de 22-19 în finala Cupei României cu Steaua, un meci jucat în condiții nedemne de un meci pentru trofeu, pe Stadionul Noua din Brașov.

Steaua a deschis scorul în finală, cu o lovitură de pedeapsă transformată de Vlaicu. Luke Samoa a egalat, tot dintr-o penalitate, după care steliștii au dat eseu, prin Grigoraș Deaconescu, încercare transformată de același Vlaicu. De la 10-3, Samoa a redus diferența din lovitură de pedeapsă, după care Vlaicu a mai adus și el 3 puncte. Până la pauză, pentru bănățeni, Samoa a mai punctat dintr-o lovitură de pedeapsă, astfel că la cabine s-a intrat cu 13-9.

Steaua și-a mărit avantajul la reluarea jocului, după ce Vlaicu a punctat din nou de lovitură de pedeapsă. Timișoara a dat un eseu prin Morrison, transformat de Samoa și scorul s-a făcut 16-16. Steaua a preluat din nou avantajul, dintr-o lovitură de pedeapsă, dar și Samoa a egalat din nou situația, la 19-19. Pe final, Vlaicu a adus cele 3 puncte care au făcut ca Steaua să câștige trofeul.

Pentru Timișoara Saracens urmează acum binemeritata vacanță.