Un nou proiect transfrontalier România-Serbia ajută la valorificarea pieței muncii din Banat

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează primul workshop destinat pieței muncii, parte a celui mai recent proiect transfrontalier România-Serbia.

Astfel, în data de 4 decembrie, de la ora 11.00, în Sala Mică a Senatului din sediul Universității Politehnica Timișoara (Piața Victoriei nr. 2), va avea loc primul workshop din cadrul proiectului finanțat prin Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România Serbia: „Să valorificăm piața muncii din Banat prin nevoi realiste”.

Obiectivul principal al acestei întâlniri este de a analiza situația pieței muncii din regiunea transfrontalieră în vederea elaborării unui studiu care privește piața forței de muncă în Banat. Studiul va conține informații despre situația actuală și reglementările din domeniu, dar și obiective, măsuri și priorități, în scopul creării unui model viabil și sustenabil de îmbunătățire a situației pieței muncii atât pentru partea română cât și pentru cea sârbă.

La eveniment vor participa agenți economici, potențiali angajatori, reprezentanți ai unor instituții publice locale, printre care Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă, Inspectoratul de Muncă și Serviciul pentru Imigrări, reprezentanți ai grupului țintă și membrii echipei de proiect.

Lansat de către Agenția Regională pentru Dezvoltare Socio-Economică Banat din Zrenjanin, în parteneriat cu Camera Regională a Districtului Central al Banatului Zrenjanin și CCIA Timiș, la data de 27 septembrie, proiectul se adresează șomerilor, persoanelor care intenționează să își deschidă propria afacere, precum și reprezentanților autorităților publice, firmelor, organizațiilor care sprijină dezvoltarea afacerilor, inclusiv rezidenților din regiunea transfrontalieră.

Scopul urmărit prin implementarea acestui proiect este identificarea unui echilibru al pieței forței de muncă din zona transfrontalieră, ca urmare a ratei ridicate a șomajului în Serbia și a lipsei de forță de muncă în partea de vest a României.