VIDEO. Ziua Națională a României, sărbătorită în stradă de sute de timișoreni

De la mic la mare, timișorenii au ieșit în stradă pentru a participa, alături de concetățenii lor, la celebrarea celei mai importante sărbători naționale: Ziua României.

Bulevardul Take Ionescu din Timișoara a fost luat cu asalt la ora prânzului de sute de locuitori ai municipiului Timișoara care au venit să asiste la parada organizată în onoarea a 101 ani de la Ziua Marii Uniri.

La eveniment, în aplauzele publicului, au mărșăluit zeci de membri ai Ministerului Apărării Naționale, ai Ministerului Afacerilor Interne, ai Serviciului Român de Informații, precum și ai Penitenciarului Timișoara și Direcției Poliția Locală. O parte dintre aceștia au defilat în autospeciale deținute de instituțiile în care activează.

Startul paradei a fost dat de un elicopter care purta steagul României, urmat apoi de defilarea propriu-zisă a detașamentelor MApN, MAI, SRI, Penitenciarului Timișoara și Direcției Poliția Locală: cadre militare, jandarmi, pompieri, polițiști etc.

La final, fanfara militară a interpretat Imnul României, ale cărui versuri au fost cântate de toți timișorenii aflați la fața locului, copii și adulți deopotrivă.