Elevii de vârste mici de la școlile din Timișoara, implicați într-o competiție de baschet organizată de SCM

scm
publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

Sport Club Municipal Timișoara organizează Cupa Școlilor Generale, competiție de baschet dedicată elevilor din școlile generale. Din următorul an școlar va fi organizat și un campionat al școlilor generale, cu un număr de 12 echipe.

„Când am fost eu copil, când am început să joc baschet, la școală se începea, nu de la cluburi private sau de stat. Profesorul pentru noi era tot: antrenor, părinte și faptul că am avut competiții între școli a însemnat mult mai mult. Veneau colegii, părinții, exact asta vrem să facem. Nu ne adresăm elevilor de liceu, deoarece ei sunt deja la diferite cluburi sportive, nici din clasele primare pentru că sunt încă prea mici. Cu siguranță același model se poate aplica și la handbal, și la alte sporturi indiferent că sunt SCM Timișoara sau nu. Copiii Timișoarei niciodată nu o să iubească mai mult orașul decât atunci când sunt toți aici în tribună și se bucură, spre exemplu, de un spectacol. Sunt convins că această cupă a Timișoarei pe viitor o să aibă un mare succes.”, a declarat Dragan Petricevic, antrenorul principal al echipei SCM OHMA Timișoara.

Competiția este dedicată elevilor din clasele IV-VI. Jocurile încep duminică.

„Pentru noi este un început. Parteneriatul pune bazele unei dezvoltări ulterioare a acestor campionate, sunt mai multe echipe înscrise și sperăm ca în toamnă să implementăm în tot județul acest parteneriat care să se soldeze cu o implicare în masă a elevilor.”, a declarat Cosmin Hogea, inspector școlar adjunct de Timiș.

Dorința organizatorilor este ca prin astfel de evenimente să poată fi selectați copiii talentați care, în viitor, să reprezinte Timișoara.

„E foarte important să legăm educația de sport și sportul de educație și cu cât mergem la vârste mai fragede, cu atât putem să avem niște rezultate mai bune. Face parte din această dorință a noastră de a fi alături de copiii Timișoarei și de a putea să îi identificăm pe cei care au calitățile necesare pentru ca peste câțiva ani să îi regăsim în echipa fanion a orașului și proiectele de baschet sunt în sensul acesta: să putem da șansa copiilor, dacă au calitățile necesare, într-o zi să joace în sala Olimpia și să reprezinte orașul.”, a spus și Sorin Șipoș, președintele Consiliului de Administrație al CS SCM Timișoara.

Bazele sportive din Timișoara, aproape inexistente

Competiția organizată de Sport Club Municipal Timișoara este un prim pas pentru dezvoltarea sportului de masă, este de părere viceprimarul Cosmin Tabără. În context, liberalul admite însă că orașul stă prost la capitolul infrastructură sportivă.

„Mă bucur că putem anunța un prim pas în ceea ce înseamnă dezvoltarea sportului timișorean, a sportului de masă, a revenirii la competițiile școlare care se desfășurau de pe vremea când eram eu copil și era o bază de selecție pentru tot ce însemna sportul timișorean. Nu vom putea dezvolta sportul peste noapte, dar cu pași mici putem ajunge unde ne propunem în câțiva ani. Încă avem mari probleme legate de bazele sportive din Timișoara, atât în ce privește bazele pe ansamblu, cât și cele școlare. (…) Din 1960 și ceva nu s-a mai construit un stadion de fotbal la Timișoara, avem doar acea bază micuță.”, a spus Cosmin Tabără.

De anul școlar viitor, a anunțat antrenorul principal al echipei SCM OHMA Timișoara, va fi organizat un campionat de baschet în școlile generale. Vor participa 12 echipe, iar finanțarea vine din mediul privat care sprijină activitatea sportivă a copiilor din oraș.