Noua clădire a Urgențelor de la Spitalul Județean din Timișoara este gata! În iulie va trata primii pacienți

8
untitled design set 970x90 px

Noul corp de clădire al Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean din Timișoara este ridicat integral, iar pereții interiori au fost acoperiți în totalitate cu tencuială mecanizată, spun muncitorii de pe șantier. CJ Timiș a demarat deja procedura de achiziție a echipamentelor medicale.  

Până la finalul lunii iulie, spun reprezentanții CJ Timiș, va fi finalizată și instalația electrică la noul corp de clădire, cea termică și cea sanitară. Autoritățile județene se află acum în proces de achiziție a echipamentelor medicale și a mobilierului necesar pentru desfășurarea activității în bune condiții.

„Parterul noului corp va fi funcțional începând cu luna iulie a acestui an, pentru a facilita reluarea fluxului normal al pacienților Unității de Primiri Urgențe.”, au transmis cei de la CJ Timiș.

În privința șantierului noii maternități care se ridică lângă Casa Austria, autoritățile spun că totul este în grafic: tocmai ce a fost turnată placa peste demisolul ambelor corpuri de clădire, stâlpii și diafragmele de la primele două niveluri sunt ridicate, acum se lucrează la armarea plăcilor peste parter, iar în două săptămâni se va turna placa peste nivel, atât pentru corpul A, cât și pentru corpul B.

publicitate ziar expresb 1000x100

„Lucrările se desfășoară într-un ritm alert, nu există probleme cu forța de muncă, iar în ceea ce privește achiziția materialelor și utilajelor de construcție, noi, ca beneficiari, avem deschiderea legală de a achita până la 80% din valoarea materialelor de construcție si a echipamentelor recepționate în șantier, lucru care va ajuta constructorul să respecte graficul lucrărilor și, în același timp, ne protejează de scumpirile aferente. Au fost pregătite dispozițiile de șantier pentru ultimele retușuri, urmând să lansăm procedura de achiziție pentru lucrările suplimentare identificate a fi necesare.”, a spus administratorul public al județului, Marian Vasile, după ce a vizitat șantierul.

2

CJ Timiș a predat amplasamentul și a dat ordinul de începere a șantierului pentru viitoarea maternitate a Spitalului Județean din Timișoara în luna iulie a anului trecut. Lucrările au o valoare de 28,5 milioane lei. Noua clădire va avea o suprafață de aproximativ 4.700 de mp, iar aici va fi mutată Clinica Bega. Noul spital este prevăzut cu terapie intensivă, compartimente de fertilizare in vitro, ginecologie, chirurgie laparoscopică, săli de naşteri, bloc operator şi camere de gardă. Maternitatea ar trebui să fie gata până în 31 octombrie 2022.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/