Muncește în Timișoara pentru a trimite bani acasă, în Ucraina. Povestea Linei, mama care a plecat cu doi copii din calea războiului

lina ucraina
po 1000x100px (3)

Lina Holovnia și-a luat rămas bun de la orașul Dnipro în luna martie, atunci când, împreună cu cei doi copii a fugit din calea războiului comandat de Vladimir Putin. A ajuns inițial în Lugoj, dar acum se află în Timișoara unde organizează ședințe foto contra cost. Banii ajung însă la voluntarii din Ucraina, acolo unde se află și soțul ei.

Lina este fotograf de 11 ani în Ucraina, dar peste noapte s-a văzut cu cei doi copii de mână, într-o țară străină, cu o limba nouă pe care nu o cunoaște, dar cu putere în suflet.

„În 13 martie am ajuns în România, împreună cu cei doi copii, am fugit din calea rachetelor. Am ajuns în Lugoj inițial, dar am venit apoi în Timișoara, într-un oraș mai mare pentru că trebuia să lucrez. Am cunoscut pe Facebook oameni din Timișoara care mi-au oferit cazare aici”, a povestit Lina Holovnia.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Tânăra mămică și-a anunțat pasiunea pentru fotografie pe Facebook. A organizat mai multe ședințe foto, contra cost, iar toți banii au fost trimiși în Ucraina. Următoarea sesiune va avea loc duminică, 15 mai.

„Cât timp locuiesc aici vreau să lucrez ca fotograf pentru că asta este meseria mea. Organizez ședințe foto duminica, pentru toți oameni care vor fotografii frumoase, iar banii pe care îi strâng îi trimit în Ucraina, astfel încât țara mea să reziste. Am prieteni în Ucraina, ei sunt voluntari în orașul din care provin și eu și ajută familiile care și-au pierdut locuințele în urma războiului. Și soțul meu a rămas în Ucraina”, mărturisește Lina.

Întrebată dacă are nevoie de haine, mâncare sau orice alte lucruri pentru cei mici, Lina a răspuns că „nu, am fost ajutată mult, tot ce vreau este ca oamenii să vină, să se bucure de fotografiile frumoase pe care le voi face și să îi ajutăm împreună pe ucraineni să reziste”.

Așadar, următoarea sesiune foto va avea loc duminică, 15 mai. O ședință durează 15-20 de minute și se desfășoară în aer liber, în parcul de lângă Catedrala Mitropolitană. „Prețul îl decideți dumneavoastră”, anunță Lina. Ședințele încep după ora 16:00. Doritorii pot lua legătura cu Lina pe pagina de Facebook sau de Instagram. Nu cunoaște limba română, dar vorbește cu ajutorul aplicațiilor pentru traduceri. De asemenea, poate fi contactată la numărul de Whatsapp +380968296770.

banner 970 x 250