Sfatul unui medic pediatru: „Mergeți cât mai mult în aer liber”

plimbare

Mihai Craiu, medic primar în pediatrie la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului, atrage atenția asupra faptului că pandemia i-a îndepărtat pe oameni de natură, în special pe copii. Consecințele vor apărea pe termen lung și nu sunt deloc de neglijat.

Conform medicului pediatru Mihai Craiu, există numeroase dovezi care atestă că ieșitul în aer liber, indiferent de vreme, ajută.

„Mergeți cât mai mult în aer liber indiferent de vreme cu ai voștri copii. Există numeroase dovezi că ajută la orice vârstă. Probabil că unii vor zice «ce banalitate». Cred că pandemia și structura complexă a societății românești actuale au contribuit substanțial la îndepărtarea de natură a multor copii. Cu efecte majore, pe termen lung”, susține Dr. Mihai Craiu, medic primar pediatrie la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu”.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Conform unui articol publicat de Academia Americană de Pediatrie, plimbarea în aer liber îmbunătățește capacitatea vizuală, scade riscul de miopie asociat expunerii excesive la ecrane sau obiecte aflate doar la o distanță mică și relativ constantă, îmbunătățește viteza și performanțele motorii, indiferent de vârstă sau de starea de sănătate, crește consumul caloric și optimizează balanța energetică, prevenind obezitatea și crește abilitatea de interacțiune, răbdarea, curiozitatea.

Toate acestea fiind grav afectate de expunerea excesivă la realitatea virtuală și la diverse ecrane. Veți avea un copil mult mai liniștit, simpatic și comunicativ, cu mai puține accese de mânie sau de plâns fără motiv. Performanțe mai bune ale sistemului imun și nivele optime de vitamină D3, prin expunere scurtă la soare. Și foarte multe altele. Evident, cu unele precauții ce țin de sezon sau de locul frecventat”, a mai specificat medicul.

banner 970 x 250