Părinții au luat cu asalt școlile de prestigiu din Timișoara. Unde a fost suplimentat numărul de clase pregătitoare

A fost înghesuială mare și în acest an la unele dintre școlile din Timișoara considerate de prestigiu. Nu puțini părinți au apelat la șmecheria vizei de flotant și și-au înscris copilul la unitatea de învățământ preferată, în clasa pregătitoare. La nivelul județului Timiș a fost nevoie de suplimentarea numărului de clase zero cu 27, dintre care 16 la Timișoara.

În această săptămână s-au încheiat înscrierile în clasa pregătitoare. Inspectoratul Școlar Timiș anunță că au fost depuse 6.192 de cereri, fiind disponibile 6.389 de locuri în clasele zero din județ.

Deși au mai rămas locuri libere, în unele școli s-au depus mai multe cereri de înscriere decât erau estimate inițial. Asta după ce unii părinți au apelat și în acest an la șmecheria vizei de flotant pentru a-și da copiii la școala preferată din Timișoara.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

În aceste condiții, Inspectoratul Școlar Timiș a fost nevoit să suplimenteze numărul de clase pregătitoare cu 27 la nivelul județului,  în care sunt 675 de locuri. Dintre acestea, 16 sunt în Timișoara, trei în Lugoj și câte una în Sânnicolau Mare, Dumbrăvița, Moșnița Nouă, Moșnița Veche, Sânandrei, Sânmihaiu Român, Remetea Mare și Parța.

În ceea ce privește Timișoara, a fost suplimentat numărul de clase pregătitoare la: Școala Gimnazială nr. 24 – 4 clase; Școala Gimnazială nr. 30 – 4 clase; Liceul Teoretic „Grigore Moisil” – 2 clase; Școala Gimnazială nr. 19 – 2 clase; Liceul Tehnologic Electrotimiș/Școala nr. 20 – 2 clase; Colegiul Național Bănățean, – 1 clasă și Școala Gimnazială nr. 25 – 1 clasă.

Pentru părinții care nu au reușit să își înscrie copiii în prima etapă, va mai urma și o a doua etapă de înscriere în învățământul primar, care se va desfășura în perioada 31 mai – 7 iunie 2022.

banner 970 x 250