Fritz încurajează iar timișorenii să se autorecenzeze: Numărul de polițiști locali pe care îi putem angaja depinde de populație

timisoara spatii verzi

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a făcut un nou apel la cetățeni să se autorecenzeze: „Buna funcționare a unor servicii publice, cum este numărul de polițiști locali pe care îi putem angaja, depinde de populație”, a precizat edilul-șef.

Dominic Fritz anunță că Timișoara se află printre primele orașe din România în ceea ce privește numărul persoanelor care s-au autorecenzat. Mai precis, este vorba de 45% din populația orașului care ar fi parcurs această etapă.

În aceste condiții, edilul-șef a făcut apel la timișoreni să se autorecenzeze, având în vedere faptul că întreaga procedură durează cel mult 20 de minute.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Dacă sunteți angajat – fie în sistemul public, fie în cel privat – primiți o zi liberă, plătită, după ce v-ați autorecenzat. Dacă nu vă descurcați singuri acasă cu completarea formularului de recensământ sau nu aveți calculator sau laptop, Primăria Timișoara a deschis 13 centre cu personal specializat care vă ajută să vă autorecenzați. Harta cu aceste centre-suport o găsiți pe https://recensamant.primariatm.ro/harta”, a precizat Dominic Fritz.

De asemenea, edilul-șef a amintit faptul că la Recensământul din 2010/2011, Timișoara (319.279) a devenit al treilea oraș ca număr de cetățeni din România, cu o populație de 319.279 de persoane, fiind depășită de București și Cluj.

Buna funcționare a unor servicii publice, cum este numărul de polițiști locali pe care îi putem angaja, depinde de populație. Planurile de dezvoltare ale Timișoarei se fac ținând cont de repartizarea populației pe cartiere. În funcție de numărul de locuitori avem acces la fonduri guvernamentale și europene”, a explicat Dominic Fritz.

banner 970 x 250