DOSAR CLASAT. Nu l-au omorât mascații! A făcut infarct în sediul Poliției Municipiului Reșița!

Familia bărbatului care a murit la scurt timp după ce fusese săltat de mascați din fața casei sale din Câlnic este revoltată din cauza concluziilor medicului legist și procurorului!

O banală ceartă între tată și fiu ar fi fost rezolvată brutal de trupele de intervenție rapidă ale Poliției Municipiului Reșița. Georgică Sumanariu, susțin mai mulți martori, ar fi fost luat pe sus de la o masă aflată în fața unei case învecinate, lovit puternic cu capul de roata dubei de poliție, iar odată urcat în aceasta ar fi fost pur și simplu călcat în picioare. Fiul lui Sumanariu, ridicat și el de mascați, spune că bărbatul de 54 de ani ar fi ajuns mai mult mort decât viu în sediul Poliției, că nu se mai putea ține pe picioare și că a fost efectiv târât și așezat pe un scaun. În ciuda rugăminților sale, nimeni nu i-ar fi acordat atenție bărbatului, oamenii legii fiind siguri că au de-a face cu un om beat și nu cu unul care își dă duhul. La scurt timp, și-ar fi dat seama că nu mai mișcă și au chemat ambulanța. Era deja prea târziu! A ajuns la Urgențe fără semne vitale și, în ciuda manevrelor de resuscitare, medicii au declarat decesul bărbatului. Edemul cerebral, pe care medicii l-au consemnat atunci, ar fi fost în opinia familiei Sumanariu o probă de necontestat care să dovedească faptul că moartea bărbatului a fost una violentă. Numai că lucrurile nu au stat deloc așa!

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV. Mascații, încolțiți la Câlnic! Un om a murit!

MĂRTURII ȘOCANTE. „Mascații au făcut crimă, au omorât un om! Poliția încearcă să mușamalizeze totul!”

EXCLUSIV. „Ăsta e mort de când l-am adus!” Mărturii șocante din duba mascaților SAS!

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara i-a absolvit de orice vină pe mascații care i-au ridicat în acea seară pe Georgică Sumanariu și fiul său. Ordonanța de clasare din 31 ianuarie se bazează în primul rând pe raportul de autopsie medico-legală, care arată că moartea ar fi fost de natură patologică, nu violentă, astfel încât decesul nu a fost urmarea unei fapte de natură penală. Consecința raportului legistului a dus astfel la clasarea cauzei sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă. Rudele lui Giorgică Sumanariu spun că nu vor lăsa lucrurile așa și asta pentru că numeroasele declarații de martori, precum și faptul că intrarea bărbatului în sediul Poliției, în mod cel puțin ciudat, nu ar fi fost surprinsă de camerele de supraveghere, sunt mai mult decât elocvente. „Pe certificatul de deces scrie stop cardio-respirator, infarct miocardic, dar la spital ne-a spus una dintre doctorițe că are niște leziuni craniene, că s-a scos edem cerebral, lichid”, adaugă cumnatul decedatului. Poziția Poliției este însă fermă: „Este exclus ca bărbatul să fi fost agresat în vreun fel de către polițiști, în cauză respectându-se întru totul procedura legală de intervenție în cazul unor astfel de situații”. Ordonanța Parchetului poate fi contestată, cazul Sumanariu nefiind închis definitiv.

Rămâi pe expressdebanat.ro! Revenim cu amănunte!