Mini-mall monstruos pe ultimul petec de iarbă din Triaj! Investiția poate fi oprită! În 27 martie!

Reșițenii care vor să salveze ultima suprafață verde din Triaj, cea dintre benzinăria Lukoil și pasaj, ar face bine să vină în 27 martie, la ora 12, la Primăria Reșița! Altfel, în scurt timp, vor putea merge acolo la cumpărături!

Primarul Reșiței, Nelu Popa, le recomandă celor care vor cu adevărat ca în municipiu să mai rămână câteva zone verzi să vină cu argumente la dezbaterea publică legată de solicitarea unei companii de a face branșamente pentru utilități în zona Triaj. „Este vorba de o acțiune care vine în urma celebrului PUZ aprobat acum vreo trei sau patru ani de către Primărie. Anunț cetățenii că, dacă vor să mențină acea zonă de parc din imediata vecinătate a Muzeului de locomotive, din spatele stației peco Lukoil, acesta este momentul în care vor putea să-și manifeste această intenție. Dacă dânșii nu vin la această dezbatere și nu au argumente în susținerea acestor suprafețe verzi, puține câte au mai rămas, îmi va fi foarte greu să iau măsuri de oprire a acestui proiect, pentru că în final pot fi acuzat de abuz în serviciu”, a explicat edilul-șef.

Terenul respectiv e privat, dar asta nu înseamnă că acolo se poate construi orice. La această dată proiectul încă mai poate fi oprit. De fapt, acel mini-mall s-ar putea construi în Reșița și într-o altă locație, municipalitatea fiind dispusă să găsească o soluție în acest sens. „Se propune o clădire, din punctul meu de vedere monstruoasă, care va obtura vizual circulația rutieră de pe pasajul Intim în sus. În același timp e o zonă oricum înghesuită și cred că cel mai mare risc e de accident rutier. Vor să facă un fel de mini-mall. Operatorul e o firmă din Timișoara a unui faimos om de afaceri care a avut tot felul de procese, înșelăciuni cu fonduri europene etc. Eu i-am propus investitorului să lase spațiul ăla verde, că îi fac propuneri pentru un schimb de terenuri cu Primăria ca să poată dezvolta o investiție de acest gen într-o altă locație, dar nu am fost băgat în seamă”, a mai explicat Nelu Popa.