EXCLUSIV. „Ăsta e mort de când l-am adus!” Mărturii șocante din duba mascaților SAS!

Lucrurile se complică tot mai tare în ancheta declanșată după ce Giorgică Sumanariu a decedat în urma unei acțiuni a mascaților de la Serviciul de Acțiuni Speciale al Poliției din Caraș-Severin! Un martor a văzut cum bărbatul ar fi fost omorât în bătaie!

În Poliția Municipiului Reșița e deranj mare după ce Express de Banat a dezvăluit împrejurările în care și-a pierdut viața un bărbat din cartierul Câlnic. Andrei, fiul victimei, susține că a văzut tot. De fapt, aproape tot, pentru că, la un moment dat, fiind și el lovit de oamenii legii, și-ar fi pierdut cunoștința.

„Am venit de la lucru, m-am oprit la magazin, am băut o bere, apoi am venit spre casă”, povestește tânărul. „M-am oprit la masa din fața casei vecinei, am mai deschis acolo o bere. Am aflat că taică-miu e la o rudă mai îndepărtată, la Bâșcă. M-am dus după el, era destul de amețit. Ne-am certat puțin, mi-a dat două palme! M-am întors la masa din fața casei vecinei, iar la un moment dat a venit și taică-miu. S-a pus și el la masă. Eu am plecat în casă, dar m-am întors după el. Nu am apucat să intru că a apărut Poliția. L-au luat direct, l-au băgat pe banchetă. L-au luat și pe unul Cucu, dar și pe mine. Am întrebat de ce ne bate, de ce ne ia, ce am făcut. Taică-miu i-a spus mascatului: «Tinere, așa te învață pe tine legea să faci?» După care l-a dat cu capul de roata dubei. Apoi i-a dat unul din mascați cu palma sau pumnul după cap!”

Fiul victimei vorbește și el, așa cum au făcut-o și alți martori, despre o a treia persoană ridicată de mascați, dar care nu a mai ajuns la sediul Poliției Reșița. Acest Cucu ar fi fost lăsat să coboare chiar de către mascați, de frica furiei mulțimii adunate în jurul dubei de Poliție. „Eu stăteam întins, duba a dat să plece, apoi l-au dat pe Cucu jos. Pe mine m-a călcat un mascat cu bocancul pe cap, am leșinat. M-au stropit cu apă să-mi revin, eram tot ud. Taică-miu era întins lângă mine, dar nu avea nicio reacție! La Poliție i-au desfăcut cătușele, îl târau pur și simplu, era inconștient. Eu le-am spus să mă lase să-l văd că l-au omorât pe tata. Mă țineau cu mâinile ridicate și capul în pământ, să nu-l văd pe tata. Ne-au băgat în camere separate. Apoi mascații au plecat. Eu i-am spus unui polițist să mă lase să-l văd pe tata. Mi-a spus: «Taci, mă, dracu că tată-tu doarme de nici aer n-are!». La un moment dat, au venit mascații în fugă cu un echipaj de la salvare. I-au înjurat pe polițiști, că de ce nu au chemat salvarea, că «ăsta e mort de când l-am adus». L-au scos pe targă, era tot palid, fără tricou, fără șlapi, numai pantalonii îi avea. Mi-au spus: «Taci, că îți dăm și ție!» Când m-au lăsat să plec am ieșit în drumul mare, am oprit o mașină și am plecat la spital. Când am ajuns, încercau să-l resusciteze!”, a povestit fiul lui Giorgică Sumanariu.

În mărturia tânărului făcută pentru Express de Banat apar câteva contradicții față de declarația pe care acesta a făcut-o la Poliție, motiv pentru care acesta lansează și alte acuzații foarte grave la adresa polițiștilor. În declarația dată la Poliție, Andrei ar fi declarat că s-a certat cu tatăl său și că, la un moment dat, l-ar fi prins de gât și împins ușor, bărbatul lovindu-se cu capul de poarta curții. Mai mult, că el este cel care s-a agățat de o mașină de Poliție ce intervenise la un alt scandal, spunându-le oamenilor legii că tatăl său amenință că-i violează soția. „Poliția încearcă să mușamalizeze! La Bâșcă, el mi-a dat mie două palme. M-am chinuit să-l bag înăuntru. Nu l-am împins absolut deloc. E adevărat, am dat declarație la poliție, a scris polițistul la calculator. Eu nici nu am ținut declarația mea în mână. El mi-a citit, dar nu mi-a citit și că l-aș fi lovit! E total fals! Sută la sută e o declarație mincinoasă! Încearcă să șteargă totul! Poliția nici măcar nu i-a lăsat pe cei de la ambulanță să îl resusciteze în sediu! În secția de Poliție am auzit când s-au întors mascații că i-au întrebat pe polițiști de ce nu au chemat salvarea că ăla e mort de când l-au adus! Să pună la dispoziție imaginile de pe camerele de supraveghere, să vadă toată lumea că l-au băgat în sediu târându-l pe jos și că l-au scos în comă!”, a mai spus Andrei, fiul lui Giorgică Sumanariu, al cărui deces urmează să fie elucidat în mai multe anchete penale și interne, făcute în Poliția Reșița.

CITEȘTE ȘI:

MĂRTURII ȘOCANTE. „Mascații au făcut crimă, au omorât un om! Poliția încearcă să mușamalizeze totul!”

EXCLUSIV. Mascații, încolțiți la Câlnic! Un om a murit!