Instructor de înot, expert în facturi fictive?

Cunoscută în Oravița și ca instructor de înot, o femeie s-a trezit cu procurorii pe cap după ce o companie de țigarete a reclamat-o că emitea facturi fictive.

Camelia Mihaela Iancovici este acum cercetată de procurori pentru comiterea infracțiunilor de înșelăciune, delapidare, fals în înscrisuri sub semnătura privată. În ordonanța de începere a urmăririi penale se reține că, în perioada ianuarie 2014 – mai 2016, Camelia Mihaela Iancovici „a indus în mod repetat în eroare reprezentanții unei societăți comerciale subdistribuitoare autorizate de țigarete unde era angajată ca agent de vânzări cu privire la comenzi fictive ale unor clienți ai societății și a recepționat din depozit cantitățile respective de țigări pe care le-a preluat în gestiune. Prin emiterea în fals a 287 facturi fiscale către clienți reali sau fictivi, inculpata şi-a însușit din gestiune țigări în valoare de 1.187.977 lei pe care le-a vândut unor terți, iar banii obținuți au fost folosiți în interes personal, dar și pentru efectuarea unor plăți parțiale în numele clienților prin emiterea în fals a 399 chitanțe”, ne-a declarat procurorul Radu George Bucurică, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița.

Femeia a fost reținută pe o perioadă de 24 de ore, urmând ca procurorul de caz să sesizeze Judecătoria Oravița în cursul zilei de astăzi cu propunerea luării măsurii arestării preventive.