EXCLUSIV. Cine va conduce Tribunalul Caraş-Severin şi Judecătoria Reşiţa? Curtea de Apel a făcut propunerile

Curtea de Apel din Timișoara a anunțat numele persoanelor care ar putea prelua conducerea instanțelor de judecată din Caraș-Severin. Este vorba despre instituțiile pe care le conduceau până acum Rustin Ciasc, Gabriela Stuparu și Luciana Vela.

Judecătorul Alin Chiseev (foto) este propus pentru a fi delegat preşedinte al Tribunalului Caraş-Severin, iar Drăghici Cipu pentru cea de vicepreşedinte. Propunerile vor fi discutate de Secţia pentru Judecători a CSM.

De asemenea, „judecătoarea Maria Bălăunţescu a fost propusă pentru delegarea pe funcţia de preşedinte al Judecătoriei Reşiţa. Delegarea este pe o perioadă de maxim 6 luni, până la organizarea concursului de ocupare a acestor posturi”, ne-a declarat judecătorul Cristian Pup, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Timişoara. Propunerile vor ajunge pe masa Secţiei pentru Judecători a CSM, care va decide dacă le acceptă sau nu. Dacă propunerile vor fi acceptate, noile conduceri îşi pot prelua mandatul.

leader board 728 x 90 px

Judecătorii Rustin Ciasc şi Gabriela Stuparu au fost destituiţi tot de Secţia pentru Judecători a CSM în urma unui raport al Inspecţiei Judiciare, iar judecătoarea Luciana Vela, cea care până astăzi conducea Judecătoria Reşiţa, tot prin decizia CSM a fost transferată de astăzi la Tribunalul Caraş-Severin.