EXCLUSIV. Cine va conduce Tribunalul Caraş-Severin şi Judecătoria Reşiţa? Curtea de Apel a făcut propunerile

Curtea de Apel din Timișoara a anunțat numele persoanelor care ar putea prelua conducerea instanțelor de judecată din Caraș-Severin. Este vorba despre instituțiile pe care le conduceau până acum Rustin Ciasc, Gabriela Stuparu și Luciana Vela.

Judecătorul Alin Chiseev (foto) este propus pentru a fi delegat preşedinte al Tribunalului Caraş-Severin, iar Drăghici Cipu pentru cea de vicepreşedinte. Propunerile vor fi discutate de Secţia pentru Judecători a CSM.

De asemenea, „judecătoarea Maria Bălăunţescu a fost propusă pentru delegarea pe funcţia de preşedinte al Judecătoriei Reşiţa. Delegarea este pe o perioadă de maxim 6 luni, până la organizarea concursului de ocupare a acestor posturi”, ne-a declarat judecătorul Cristian Pup, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Timişoara. Propunerile vor ajunge pe masa Secţiei pentru Judecători a CSM, care va decide dacă le acceptă sau nu. Dacă propunerile vor fi acceptate, noile conduceri îşi pot prelua mandatul.

Judecătorii Rustin Ciasc şi Gabriela Stuparu au fost destituiţi tot de Secţia pentru Judecători a CSM în urma unui raport al Inspecţiei Judiciare, iar judecătoarea Luciana Vela, cea care până astăzi conducea Judecătoria Reşiţa, tot prin decizia CSM a fost transferată de astăzi la Tribunalul Caraş-Severin.