Dominic Fritz anunță cine sunt specialiștii cu care se sfătuiește în privința combaterii epidemiei de COVID-19. Una dintre măsuri – testarea populației

Primarul ales al Timișoarei a avut o întâlnire cu rectorul Universității de Medicină, iar discuțiile au vizat o strategie de testare în contextul planului pe care Fritz îl pune la punct pentru combaterea pandemiei. 
Dominic Fritz spune că imediat ce va fi învestit primar va intra în funcțiune o comisie de experți „care mă va sfătui în legătură cu controlul epidemiei de COVID-19 în Timișoara”.
„Am avut aseară o primă întâlnire online cu ei și avem deja pe masă câteva măsuri bazate pe date epidemiologice și pe studii de impact din toate perspectivele. Mă bucur că au acceptat invitația mea să facă parte din comisie: conf. univ. dr. Emilian Popovici – vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie; dr. Virgil Musta – șeful Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Victor Babeș; conf. univ. dr. Bogdan Nadolu – sociolog; dr. Octavian Jurma – medic și cercetător; dr. Val Mureșan – manager și inginer. Am convingerea că doar cu un parteneriat intens între instituții, experți, cetățeni și industrii putem controla epidemia în Timișoara și că doar împreună putem identifica acele soluții care să ne țină sănătoși și ca societate”, a scris Dominic Fritz într-un mesaj postat pe Facebook.
Primarul ales a anunțat că s-a întâlnit și cu reprezentanții Horetim, în încercarea de a găsi soluții pentru ca industria să rămână în viață și în această perioadă complicată, dar și cu inspectorul școlar al județului pentru discuții legate de scenariile epidemiologice.
Recent, președintele CJ Timiș a anunțat și el înființarea unui grup de lucru pentru limitarea infecției cu SARS-CoV-2 despre care a spus că nu se va substitui Comitetului pentru Situații de Urgență.
Foto: Facebook/Dominic Fritz