Alin Nica anunță înființarea unui grup de lucru pentru limitarea infecției cu SARS-CoV-2: „Nu se va substitui Comitetului pentru Situații de Urgență”

untitled design set 970x90 px

Președintele CJ Timiș anunță că a fost înființat un grup de lucru în cadrul căruia vor fi propuse măsuri pentru limitarea răspândirii infecției cu SARS-CoV-2. Acesta nu se va substitui Comitetului pentru Situații de Urgență.

Nica anunță că va fi constituit din specialiști din sănătate, iar primarii din județ sunt invitați să facă parte din noua structură.

„Este o entitate care vine în sprijinul deciziilor luate de grupul care funcționează în cadrul Prefecturii Timiș. Din task-force-ul pe care l-am înființat vor face parte medici, directori de spitale implicate în lupta împotriva COVID, specialiști în boli contagioase, în imunologie, reprezentanți ai DSP. În viitor, acestui grup i se vor alătura primarii din localitățile din județ, reprezentanți ai sectoarelor grav afectate, rectorul UMFT. (…) Se vor propune soluții împotriva SARS-CoV-2”, a declarat Nica.

În cadrul întâlnirilor specialiștii vor veni cu propuneri în baza unor analize concrete și corecte, iar grupul se dorește a fi liantul dintre comunitățile locale și CJSU.

Duminică a avut loc prima întâlnire cu managerii unităților sanitare din Timișoara, directorii DSP și SAJ Timiș, dar și cu reprezentanții ai ISU și IPJ Timiș.

publicitate ziar expresb 1000x100

„Am discutat despre numărul de paturi din fiecare unitate spitalicească implicată în lupta împotriva COVID-19. I-am rugat să găsească noi capacități de cazare a bolnavilor atât în spital, fără a neglija ceilalți pacienți. Veștile din păcate nu sunt foarte bune și trebuie să ne pregătim pentru un aflux mai mare de pacienți pentru a nu ajunge în situația în care spitalele să fie nevoite să refuze pacienți. Am discutat despre o mai bună coordonare între Serviciul de Ambulanță și Spitalul de Boli Infecțioase, acolo unde se face evaluarea pacienților infectați, ca să nu se mai întâmple ca un număr mare de ambulanțe să ajungă în același timp la spital și astfel pacienții să fie nevoiți să aștepte”, a spus Nica.

În următoarele zile, membrii grupului vor veni cu noi propuneri de acțiune care vor fi înaintate mai apoi CJSU.

„Cum putem însă contribui noi, cei care locuim în acest județ? este simplu. Să respectăm cele trei reguli de aur, să facem un efort, să purtăm mască, să păstrăm distanțarea, să ne spălăm pe mâini și evident să respectăm restricțiile anunțate vineri”, a mai declarat Nica.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/