Un cunoscut club din Timișoara a fost amendat după o petrecere găzduită în pandemie. Reacția administratorului

Administratorul clubului Epic a fost sancționat, în weekend, de polițiști, după ce a organizat o petrecere la care au participat zeci de persoane, deși acest lucru este interzis în această perioadă. Polițiștii s-au sesizat după ce au vizionat imaginile distribuite pe rețelele sociale.

Sancțiunea se ridică la 12.000 lei.

„Administratorul societății a fost sancționat contravențional, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind diminuarea impactului de risc, cu două amenzi, în valoare totală de 12.000 de lei. O echipă operativă a IPJ Timiș desfășoară activități de vizionare a imaginilor din interiorul societății comerciale, în vederea identificării persoanelor care nu au respectat legislația incidentă, pentru a fi sancționate”, a transmis IPJ Timiș.

Polițiștii vor să sesizeze și autoritățile competente pentru suspendarea autorizației de funcționare. Administratorul clubului de noapte și de dans spune însă că Epic a funcționat, sâmbătă, cu respectarea normelor și a programului.
„(…) Sâmbătă seară nu a fost organizată nicio petrecere privată, ci s-a funcționat conform programului legal de funcționare. Toți clienții noștri au intrat doar cu masca de protecție, fără excepție. Au folosit masca pe tot parcursul serii, mai puțin în momentele în care au servit masa sau au consumat băuturi. Ca și concluzie, ne asumăm faptul că nu am reușit, poate, pe tot parcursul serii să menținem distanțarea între persoane, chiar dacă acestea au fost într-un număr mic. Este contrar cu ceea ce pare în imaginile difuzate din cauza unghiului de filmare sau efectelor de lumini care amplifică și dau o dinamică specială. (…)”, transmit reprezentanții clubului într-un mesaj postat pe pagina de Facebook.
Aceștia spun că vor contesta sancțiunea dată de polițiști: „Nu putem însă accepta încadrarea faptelor și amenda maximă primită deoarece nu am organizat o petrecere privată, nu am funcționat într-un spațiu închis, nu am permis accesul mai multor persoane decât avem capacitatea legală admisă. Ca urmare a acestui lucru vom contesta în instanța încadrarea juridică a faptelor care au generat amenda, demonstrând cu toate probele pe care le avem că nu am încălcat prevederile legale actuale.”
Timișoara a fost încadrată în scenariul roșu de vineri, 24 octombrie, pentru 14 zile. Activitatea barurilor, a cluburilor și a discotecilor este suspendată, potrivit deciziei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.
UPDATE. 
Polițiștii au amendat și cinci angajați ai clubului de noapte pentru că nu au respectat regulile impuse de pandemie.
„În urma vizionării imaginilor din interiorul societății comerciale, în vederea identificării persoanelor care nu au respectat legislația incidentă, au mai fost identificate 5 persoane, angajați ai societății, care au fost sancționate conform Legii 55/2020 pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție a vieții și pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătății persoanelor”, a transmis IPJ Timiș.
Foto: Facebook/Epic Society
banner 1000 x 100 hd