Dominic Fritz a găsit vinovatul pentru demisiile din Asociația Timișoara 2021: „Robu a început să măcelărească structura Asociației”

Stiri din Timisoara si Resita, publicitate online

Demisiile din cadrul Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021 i-au atras atenția lui Dominic Fritz. Candidatul la Primăria Timișoara spune că este nevoie de o analiză independentă a problemelor și mai puțin „măcel” în structura Asociației.

Ultimele demisii din cadrul Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană au stârnit reacții din partea USR Timiș. Dominic Fritz spune că inițiativele primarului fac de rușine atât Timișoara, cât și România. Useristul crede că Nicolae Robu nu a dat dovadă de pricepere în unirea oamenilor în jurul proiectului. „Spectacolul trist pus în scenă de primarul Robu în jurul proiectului Asociației Timișoara Capitală Culturală este o pată de rușine nu doar pentru Timișoara, ci pentru toată România. După ani de certuri ca la ușa cortului, alimentate nu în ultimul rând de incapacitatea primarului de a modera și de a coagula o comunitate, după milioane de euro pe apa sâmbetei, acum domnul Robu a început să măcelărească structura asociației. Și-au dat demisia azi mai mulți membri al boardului. Se pare că ideea primarului este să creeze o a treia entitate culturală în oraș, pe lângă Asociația TCCE2021 și Casa de Cultură, care să gestioneze proiectele culturale. Cu asta nu rezolvă nimic, doar creează o sursă suplimentară de haos, disfuncționalitate și opacitate.”, a declarat Dominic Fritz.

Soluția lui Fritz este numirea unui secretar de stat care să fie responsabil de proiect și să facă lumină în interiorul asociației. De asemenea, Dominic Fritz spune că proiectul are nevoie de un restart și de o analiză obiectivă a problemelor, care să fie transpuse într-un plan pentru rezolvarea lor. „Acest proiect este al timișorenilor și al tuturor românilor. Îi cer Ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu, și Prim-Ministrului României, Ludovic Orban, să numească secretarul de stat responsabil de proiect și să clarifice poziția lor față de circul rușinos din Timișoara care afectează grav cel mai important proiect strategic național din domeniul cultural. Capitala Culturală are nevoie de un adevărat nou început. În loc de soluții forțate, pompieristice și dictatoriale vom face o analiză independentă a problemelor structurale și vom elabora un plan de acțiune împreună cu toți actorii implicați.”, a încheiat candidatul USR la Primăria Timișoara.

CITEȘTE ȘI:

Scandalul continuă la Asociația Timișoara 2021. S-a lăsat cu demisii

„Îmi dau demisia cu fruntea sus. Nu este un pas înapoi, este un pas înainte”

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/