Un nou proiect dedicat sportivilor din Timișoara! Nicolae Robu anunță un stadion de atletism

Timișoara va avea o bază dedicată atletismului la Pădurea Verde, promite Nicolae Robu. Primarul spune că sportivii se antrenează în prezent pe terenul Politehnicii și merită un loc unde să exerseze mai mult decât alergatul de performanță.

Terenul de la Pădurea Verde, unde au fost amplasate containerele destinate tratării bolnavilor de COVID-19, va fi transformat în stadion de atletism. Primarul și-a anunțat intenția și spune că Timișoara are nevoie de o locație destinată pregătirii atletice a sportivilor.

Nicolae Robu a explicat că în prezent antrenamentele pentru alergarea de performanță se fac la baza sportivă a Politehnicii, dar nu se pot exersa alte elemente ale atletismului. „Se fac pregătiri de către atleți pe baza sportivă numărul 1 a Politehnicii, pe pista de alergare pe care eu am creat-o cu cea mai bună substanță de antrenament existentă în lume la acel moment. A fost creată special pentru ca să asigur condiții nu numai pentru studenții și angajații universității, ci și pentru sportivii care doresc să facă alergare de performanță. Pentru alte subramuri ale atletismului nu erau condiții acolo, dar pista de alergare este una de foarte bună calitate.”, a motivat Nicolae Robu nevoia pentru un teren de atletism.