„Adrian Torma este o pierdere pentru PNL, dar asta nu înseamnă că nu e de recuperat”

Exmatricularea primarului orașului Moldova Nouă, în vara anului trecut, din rândurile liberalilor reprezintă o pierdere pentru PNL – este de părere edilul-șef al comunei Berliște, Nicolae Orăvicean. Cu toate acestea, politicianul admite că nu se putea altfel, întrucât la mijloc era un război al orgoliilor, atât orgoliile fostului primar liberal, Adrian Torma, cât și cele ale ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela. Chiar și așa, Orăvicean a învățat să renunțe la cuvântul „niciodată” atunci când intră în discuție chestiuni ce țin de zona politică.

„Adrian Torma este o pierdere pentru PNL. Lucrurile nu trebuiau să ajungă până în momentul acela, dar efectiv o luaseră razna. Am stat de vorbă cu ambii colegi, și cu Vela, și cu Torma, și nu se putea trece cu vederea.”, a punctat Orăvicean.

În războiul dintre liderul liberalilor cărășeni, cel care punea excluderea lui Torma pe seama jocurilor politice pe care edilul le-ar fi făcut cu PSD-ul în campania alegerilor europarlamentare, și poziția oficială a șefului administrației publice locale de la malul Dunării, cel care dădea de înțeles că totul are legătură cu faptul că a ales să spună lucrurilor pe nume, primarul comunei Berliște este de părere că actualul șef al M.A.I. a cântărit bine lucrurile înainte de a lua o decizie, orgoliile fiind prea mari pentru a se putea trece cu vederea:

„Sunt niște limite peste care, în calitate de lider, nu poți trece. Marcel Vela a știut să armonizeze situația, atunci când s-a putut, însă când orgoliile au ajuns prea sus… Este un tip care știe să pună în practică acest principiu pe care eu îl susțin și le-am tot spus colegilor, mai ales celor care sunt lideri, că un om politic adună oameni, nu-i împrăștie. Dar dacă nu ai încotro, mai sunt și oi rătăcite”.

Cu toate că divorțul dintre Torma și partidul cu ajutorul căruia a reușit să spargă bazinul electoratului de Stânga în 2016, cu ocazia alegerilor locale, nu a putut fi evitat, șeful administrației publice locale din comuna cărășană dă de înțeles că ceea ce este azi s-ar putea să nu aibă valabilitate mâine, lucrurile putându-se limpezi vizavi de subiectul Torma-Vela, asta doar dacă acest lucru se dorește: „Chiar dacă nu a mai fost cale de întoarcere, asta nu înseamnă că Torma nu e de recuperat. Poate că se mai liniștește, poate că se mai limpezesc lucrurile”.