Directorul Lepa, trimis în ultima bancă de „generalul” Pristavu! Nu a fost capabil, nu are legitimitate, intimidează și exercită presiuni!

Inspectorul școlar general din Caraș-Severin îl trimite pe fostul director al Școlii Gimnaziale „Romul Ladea” din Oravița, schimbat zilele trecute din funcție, să se pună cu burta pe carte deoarece a ratat deja în două rânduri ocazia de a promova examenul!

Marțian Lepa e total nemulțumit de decizia înlocuirii sale din funcție și acuză că e victima unor jocuri politice. Susține că din punct de vedere managerial nu i se imputa nimic, drept dovadă fiind și concluziile celei mai recente inspecții făcute de reprezentanții ISJ în școala pe care a condus-o timp de șapte ani. Lucrurile se văd însă total diferit din fotoliul de inspector școlar general. „Am trimis o echipă la Școala „Romul Ladea” din Oravița pentru a verifica starea de fapt. Din păcate, din ceea ce spune domnul Lepa nu e nimic adevărat, nu are nicio bază reală vizavi de mine. El nu a fost demis. Lui i-am încetat relațiile contractuale pentru că el era detașat, deci nu se pune problema să fie un director numit prin concurs. E dreptul lui să se adreseze instanței, are liber la exprimare. De cel puțin șapte ani ocupă funcția asta doar prin detașare pentru că nu a fost capabil, de două ori la rând, să ia concursul pentru funcția de director. Nu are legitimitate pentru ocuparea acestei funcții!”, a precizat Carina Pristavu pentru expressdebanat.ro.

Șefa învățământului din Caraș-Severin are și alte informații despre managementul lui Marțian Lepa, dar și despre atmosfera de la „Romul Ladea”. „Acolo se pune presiune pe întregul colectiv, care din cauza intimidării și presiunii exercitate de acest domn director nu are curajul să-și exprime opiniile liber și deschis. Profesorii de acolo au mai fost consultați o dată pentru a fi o altă persoană nominalizată, dar nu și-au exprimat o opțiune. Dacă nimeni din acea instituție nu are curajul să-și asume ceva, înseamnă că acolo e o problemă”, a explicat Pristavu. Inspectorul general vorbește totodată despre siguranța elevilor, de fondul clasei, de colectarea de bani pentru podele, mobilier și jaluzele, toate acestea fiind proaste obiceiuri în școala pe care Lepa a condus-o atâta vreme. „Ăsta e management eficient?!”, întreabă șefa ISJ.

Numit temporar director al Școlii Gimnaziale „Romul Ladea”, profesorul Radu Cosmin Bompa a fost primit cu ostilitate, iar Consiliul Profesoral a votat deja schimbarea acestuia. Faptul că directorul Bompa are și calitatea de consilier local PNL ar fi doar o coincidență, motivele numirii sale pe funcție fiind cu totul și cu totul altele. Carina Pristavu a explicat că e o decizie temporară, considerând că e mult mai echitabil să pună un director din afara școlii care să aibă o atitudine obiectivă față de tot: „Am cerut pentru o perioadă temporară să lăsăm pe cineva din afară, ca ulterior să evaluăm activitatea din școala respectivă, în afara presiunilor exercitate de acest domn director. În atâția ani a avut oportunitatea de a ocupa funcția asta în mod legal, dar nu a beneficiat de ea. A fost propunerea mea și a urmat o decizie asumată a Consiliului de Administrație. Trebuie să dăm totuși dovadă de etică profesională. Astfel de manifestări, să ieșim în stradă, cu proteste, nu constituie un exemplu pentru copiii noștri. Eu voi propune să vedem care este satisfacția elevilor. În primul rând trebuie să respectăm interesele elevilor. Atitudinile astea nu sunt deloc deontologice!”

Referitor la inspecția făcută la „Romul Ladea”, inspectorul școlar general a precizat că a fost una tematică, făcută în toate unitățile școlare din județ, și că nu a fost vorba despre acordarea vreunui calificativ directorului Lepa. Ca atare, nu se poate spune în niciun caz că Marțian Lepa a fost un director de 10. Cel mai probabil, situația de la „Romul Ladea” se va lămuri în sala de judecată, în niciun caz în cancelarie!

CITEȘTE ȘI:

 Haos într-o școală din Caraș-Severin! Un director numit politic, demis după numai patru ore, prin revolta profesorilor!

 Demisie cu scandal în școala de 4,3 milioane de euro! Elevii și părinții pregătesc proteste în stradă!

1000 x 100 gif logiscool