Demisie cu scandal în școala de 4,3 milioane de euro! Elevii și părinții pregătesc proteste în stradă!

Marțian Lepa a fost schimbat, astăzi, din funcția de director al Școlii Gimnaziale „Romul Ladea” Oravița printr-o decizie a inspectorului școlar general! Decizia va fi analizată în instanțele civile și chiar penale, avertizează acesta, dar până atunci în sălile de clasă s-ar putea să bată vântul!

Vestea înlocuirii directorului Lepa cu liberalul Radu Cosmin Bompa a stricat liniștea elevilor, aceștia punând deja la cale pe rețelele de socializare acțiuni de protest în curtea școlii și chiar deplasări în fața Inspectoratului Școlar Județean. Marțian Lepa acuză că e o mutare bazată strict pe criterii politice, interesul elevilor fiind ultima grijă a celor care au semnat instalarea lui Bompa în funcția de director. „Într-o Românie normală nu contează ce ai făcut pentru școală, pentru comunitate, nu contează părerea colectivului de dascăli de la «Romul Ladea», contează carnetul de partid! M-am săturat de astfel de lucruri, să nu țină cont nimeni de ce ai făcut timp de șapte ani, să-și bată joc de colectiv, de profesori, de elevi și părinți, de comunitate. Ce poți să mai spui când ești demis dintr-o funcție fără să ți se poată imputa ceva?! Săptămâna trecută am avut inspecție, totul a fost foarte bine, am avut calificativ «foarte bine» și astăzi mă trezesc demis din funcția de director. Voi ataca în instanță această decizie, se vorbea de vreo trei luni în oraș că vom fi schimbați eu și cu directorul de la spital. Totul e sută la sută politic! Eu nu sunt membru de partid, e adevărat însă că sunt prieten cu primarul orașului, care a ajutat școala noastră foarte mult. Pentru asta m-au schimbat?!”, a comentat Lepa pentru expressdebanat.ro. 

Lepa a fost un director atipic pentru învățământul românesc. Foarte apropiat de elevi, inițiator al multor tabere și excursii sau acțiuni sportive și civice în care au fost implicați foarte mulți copii, a primit sprijin total atât din partea autorităților, cât și al părinților. Școala pe care a condus-o timp de șapte ani se reabilitează printr-un proiect cu o valoare de 4,3 milioane euro, mai mulți elevi primesc masă caldă gratuită, iar afteeschol-ul a rezolvat problemele multor familii cu program limitat pentru copii. Elevii și părinții sunt revoltați atât pentru că Lepa a fost demis, dar mai ales din cauza celui care îi ia locul. „Au dat peste cap tot programul, vin evaluările, e o debandadă, dar nu-i interesează decât să-și pună omul lor. Am proiecte, reabilitarea școlii, cu o valoare de peste 4 milioane de euro, un alt proiect prin care 75 de elevi beneficiază de masă caldă, suntem printre cele 9 școli din județ cu afterschool, când am venit eu, ploua în școală, în capul elevilor. Înțeleg că nu mai sunt agreeat, dar să fi pus un cadru didactic titular din școală, nu poți să aduci director de la altă școală. Acest om a nenorocit o școală, a pus oamenii pe drumuri, la «Mihai Novac» nu a promovat nimeni cât a fost director! Chiar ne batem joc?!”, a adăugat Marțian Lepa.