Haos într-o școală din Caraș-Severin! Un director numit politic, demis după numai patru ore prin revolta profesorilor!

Instalarea lui Radu Cosmin Bompa în funcția de director al Școlii Gimnaziale „Romul Ladea” din Oravița a generat un scandal imens, corpul profesoral, simțindu-se jignit de către inspectorul școlar general, transmițându-i noului director că nu are ce căuta la șefia  instituției de învățământ!

Printr-o decizie a Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, Marțian Lepa a fost schimbat din funcția de director al școlii orăvițene cu profesorul Cosmin Radu Bompa, care totodată e și consilier local PNL. „E o decizie politică, total nemotivată, nejustificată și netemeinică!”, reclamă Lepa, care s-a adresat deja instanței de judecată pentru a face dreptate. Pentru Bompa, ziua de ieri a fost prima în care s-a prezentat la „Romul Ladea” în calitate de director. A fost întâmpinat cu ostilitate, iar imediat după ora 12 a aflat că mandatul său ar putea fi unul foarte scurt. Și asta pentru că, în Consiliul Profesoral, o majoritate covârșitoare a votat pentru demiterea acestuia. „Am declanșat o procedură prevăzută în Regulamentul de Organizare și Funcționare a Instituțiilor de Învățământ potrivit căreia prin votul a două treimi din Consiliul Profesoral al școlii se poate schimba directorul. Am supus la vot, din aproape 40 de colegi prezenți, au fost doar două abțineri, în rest toată lumea a votat pentru demiterea directorului Bompa. Am înaintat această decizie Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, teoretic acum ar trebui făcut un audit intern, apoi comunicată o decizie.”, a mai dezvăluit Lepa pentru expressdebanat.ro.

Directorul Bompa admite că numirea sa a generat un adevărat scandal, pe care nu l-a anticipat. Ce doare cel mai mult este faptul că în tot acest scandal nu se discută despre actorii principali ai procesului instructiv-educativ și anume elevii, atrage atenția acesta. „Am acceptat nominalizarea în această funcție, crezând cu tărie faptul că pot pune umărul la dezvoltarea din toate punctele de vedere a Școlii Gimnaziale «Romul Ladea» Oravița. Aveam cunoștință despre problemele apărute de-a lungul timpului la respectiva școală fiind părinte a doi elevi care urmează cursurile respectivei școli, băiatul fiind în clasa a VI-a, iar fetița mea fiind în clasa I-a. Lăsând la o  parte invectivele cu care am fost întâmpinat, provocări la  care de altfel mă așteptam, am fost informat de către fostul director că, la ora 12, doamna director adjunct a convocat un Consiliu Profesoral, asta după ce anterior doamna director adjunct mă înștiințase că, fiind o persoană surmenată alege să-și întrerupă mandatul existent. Am trecut la emiterea deciziei pentru preluarea inventarului și a documentelor școlare și am semnat un proces-verbal privind preluarea sigiliului, toate aceste lucruri fiind caracteristice unei predări normale de gestiune între fostul și actualul director. La solicitările mele repetate pentru a realiza o predare de documente, lucru normal în acest caz, domnul fost director Lepa a invocat tot felul de motive, lăsându-mă pur și simplu singur în biroul directorului, lucru normal dacă ne gândim că principala preocupare era să țină legătura cu presa și să se asigure de participarea unui număr cât mai mare de colegi la scenariul care urma să fie pus în practică. Constatând urgența cu care s-a organizat acest Consiliu, precum și comportamentul relativ nefiresc al colegilor, toate aceste lucruri mă fac să cred faptul că există un interes clar pentru păstrarea prezentei stări de fapt.”, a replicat Radu Cosmin Bompa.

Noul director impus de inspectorul școlar general așteaptă ca tocmai acesta din urmă să lămurească lucrurile și să detensioneze atmosfera. „După acest simulacru de Consiliu în care 2/3 din membri au semnat convocatorul și se pare că au votat pentru demiterea mea, am hotărât că este cazul să cer organizarea unui audit al Inspectoratului Școlar Județean, audit care se va desfășura în perioada următoare pe mai multe paliere: documente manageriale, programul Școală după școală, capitolul financiar respectiv contracte în vigoare. De asemenea, pentru astăzi am convocat o ședință de Consiliu Profesoral, ședință la care urmează să participe și doamna Inspector Școlar General, prof. Carina Pristavu. Precizez încă o dată faptul că pot fi de acord cu nemulțumirea colegilor vizavi de această decizie a ISJ CS și de faptul că nu a fost nominalizat un cadru didactic din școală pentru această funcție, dar nu pot fi de acord cu un asemenea comportament care nu are nimic de-a face cu statutul de cadre didactice. Înțeleg de asemenea  faptul că anumiți părinți, mai apropiați de școală, sunt nemulțumiți dar, repet, această decizie este o decizie managerială a doamnei inspector general.”, ne-a mai precizat Radu Cosmin Bompa.

Acesta pune în vedere faptul că este cadru didactic titular al Liceului Teoretic, „General Dragalina”, profesor gradul I,  cu 17 ani vechime, expert CNEME din anul 2012, fost director de școală.

1000 x 100 gif logiscool