Dezinfecţie la blocul din Moldova Nouă unde a fost găsită tânăra fugită din autoizolare de la Bucureşti

explo 1000x200

Pentru a-i liniști pe locatarii scării blocului din Moldova Nouă unde a fost găsită tânăra de 28 de ani care a ignorat autoizolarea în locuința sa din București, dar și pentru a înlătura orice risc cu privire la sănătatea oamenilor, reprezentanții administrației publice locale de la malul Dunării au solicitat dezinfectarea scării blocului, interioarele apartamentelor, dar și zona adiacentă a imobilului.

În cursul zilei de ieri, 28 martie, oamenii legii au intrat în alertă după ce tânăra de 28 de ani, față de care la data de 25 martie a fost dispusă măsura autoizolării la o adresă din municipiul București, a fost găsită într-un apartament din Moldova Nouă. Aceasta a sfidat orice lege deplasându-se la data de 27 martie cu trenul pe ruta București-Timişoara, iar din Timișoara ar fi venit cu un taximetru până în orașul de la Dunăre. Imediat ce față de aceasta a fost dispusă măsura administrativă a carantinării instituționalizate pentru o nouă perioadă de 14 zile, scara blocului în care a fost găsită a fost dezinfectată.

„Prezent la eveniment și în urma discuțiilor cu proprietarii de apartamente din scara blocului am solicitat domnului viceprimar să comunice companiei de dezinsecție, cu care avem contract de prestări servicii, să se prezinte la fața locului, să dezinfectăm scara blocului, interioarele apartamentelor, acolo unde am avut acces, și zona adiacentă blocului”, a explicat primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma.

În același timp, edilul le-a reiterat locuitorilor orașului pe care îl conduce să respecte măsurile care se impun, asta pentru a evita ca scenariul din țări precum: Italia, Spania să se aplice și la nivelul României.

banner 970 x 250