Un nou aparat de testare la Spitalul Municipal din Timișoara! „Sperăm să primim cât mai urgent kiturile de la Ministerul Sănătății”

explo 1000x200

Spitalul Municipal din Timișoara va avea un nou aparat de testare cu ajutorul căruia vor fi prelucrate probele recoltate de la suspecții COVID-19.

Reprezentanții Universității de Medicină din Timișoara pun la dispoziția specialiștilor un nou aparat Real Time PCR, astfel încât capacitatea de testare să crească și mai mult. În Compartimentul de Genetică al Spitalului Municipal există deja două aparate de acest fel, oferite prin contract de comodat tot de UMFT. În orașul de pe Bega ajung probe de la suspecții de coronavirus din județele Timiș, Arad, Hunedoara și Caraș-Severin. Managerul unității sanitare a spus că municipalitatea din Deva a sărit deja în ajutor.

„Sperăm să primim cât mai urgent kiturile necesare de la Ministerul Sănătății. Până în acest moment am achiziționat kituri din fonduri alocate de Consiliul Județean Timiș, 100.000 de lei. De asemenea, Primăria Municipiului Deva dorește să ne sprijine cu fonduri pentru achiziția de kituri, având în vedere faptul că se lucrează probe și pentru județele Hunedoara și Caraș-Severin”, a spus Olimpia Oprea.

Atât instituții publice, cât și private au sărit în ajutorul cadrelor medicale de la Spitalul Municipal. Primăria Timișoara a alocat 1.5 milioane de lei pentru materiale de protecție, Consiliul Județean, 100.000 de lei pentru kituri de testare, iar ISU a instalat două corturi de pretriaj. De asemenea, mai multe firme din oraș au sponsorizat diferite lucrări pentru amenajarea și modernizarea unor spații astfel încât unitatea sanitară să fie pregătită să primească cazuri de coronavirus dacă spitalele din linia I nu vor mai face față. Testări se fac și la Spitalul de Boli Infecțioase.