4.000 de kituri de testare pentru Spitalul „Victor Babeş” şi Spitalul Municipal Timişoara cu fonduri de la Consiliul Judeţean

explo 1000x200

4.000 de kituri de testare pentru depistarea COVID-19 vor ajunge la Spitalul Municipal Timişoara şi la Spitalul „Victor Babeş” cu fonduri de la Consiliul Judeţean Timiş. Primele au ajuns încă de vineri, iar o nouă tranşă urmează să sosească săptămâna viitoare, anunţă Călin Dobra, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

„Așa cum am promis, am alocat fonduri pentru 4.000 de kituri de testare pentru depistarea COVID-19. Sunt direcționate către Spitalul Victor Babeș și Spitalul Municipal din Timișoara, unde au început să ajungă încă de vineri. O nouă tranșă urmează săptămâna viitoare. La Consiliul Județean Timiș facem, în fiecare zi, eforturi să găsim furnizori serioși și fonduri ca să suplimentăm rapid numărul testelor și al altor materiale sanitare, atât de importante”, arată Călin Dobra.

Conducerea Spitalului Municipal Timişoara aşteaptă să primească kituri şi de la Ministerul Sănătăţii, aşa cum afirmă managerul Olimpia Oprea.

„Sperăm să primim cât mai urgent kiturile necesare de la Ministerul Sănătății. Până în acest moment am achiziționat kituri din fonduri alocate de Consiliul Județean Timiș, 100.000 de lei. De asemenea, Primăria Municipiului Deva dorește să ne sprijine cu fonduri pentru achiziția de kituri, având în vedere faptul că se lucrează probe și pentru județele Hunedoara și Caraș-Severin, a spus Olimpia Oprea.