VIDEO. Evadarea din propria locuință se face în parcurile dintre blocuri! O altă problemă în Timișoara: oamenii fără adăpost

Statisticile îngrijorătoare raportate zilnic de Grupul de Comunicare Strategică par să nu îi sperie pe anumiți timișoreni. În loc să stea în casă, oamenii își dau întâlnire în parcurile aflate între blocuri. O altă problemă este legată de oamenii fără adăpost care se autoizolează… pe străzi.

În urmă cu cinci zile primarul Timișoarei a anunțat că toate parcurile și locurile de joacă vor fi închise. Sunt închise, dar nu prea. Intrarea din Parcul Dacia este oarecum blocată de o bandă roșie alături de care se află atașat un document pe care scrie „accesul interzis”. Un mesaj ocolit însă de mai multe persoane care au profitat de vremea bună și au trecut cu vederea peste recomandările autorităților.

Din depărtare s-au auzit și vocile a două femei care stăteau la taclale în parc. Au spus că s-ar autoizola, dar nu au unde să locuiască. „Suntem sănătoase. Știm că nu avem voie, dar ce să facem? Pe stradă dacă mă duc nu mă lasă. Stăm pe unde apucăm. (…) Nu avem mănuși sau măști, dar eu nu sunt așa sensibilă. Nu avem nicio posibilitate. Nu avem unde să locuim”, a spus una dintre femei.

Cu bagajele la purtător, femeile au spus că până acum locuiau într-o centrală din cartier, dar cum clădirea respectivă a fost închisă, nu mai au unde să se adăpostească. Problema oamenilor străzii a fost ridicată și la nivel central, dar, conform Ordonanței Militare, administrațiile publice locale sunt cele care care trebuie să rezolve problema și să țină evidența acestor persoane. La Timișoara au fost identificate mai multe spații, dar deocamdată nu este nimic concret.