Jos pălăria! Au pus o casă și un apartament la dispoziția medicilor de ATI pentru a-și proteja familiile de COVID-19!

Tinerii asociației Nevo Parudimos din Reșița au făcut încă un gest de aplaudat în plină pandemie de coronavirus! 

Asociația condusă de Daniel Grebeldinger a reacționat imediat ce s-a aflat că în spitalul din Reșița, la fel ca în multe altele, echipamentele de protecție împotriva coronavirusului sunt foarte puține spre deloc. Au găsit, cum nu mai ei știu, 12 doamne cu suflet la fel de mare, ajunse la o vârstă respectabilă, foste croitorese în fabrica de confecții din municipiu. Între 200 și 300 de măști ies din mâinile lor în fiecare zi. Voluntarii Nevo Parudimos sunt și ei implicați total în această inițiativă lăudabilă. „Ne bucurăm și de sprijinul celor de la Reșiconf, care croiesc gratuit. Doamnele respective spun că ar putea confecționa chiar mai multe măști într-o zi, vor să facă mai multe, dar să știți că materialul este destul de scump. Măștile le ducem la Primăria Reșița pentru a fi distribuite acolo unde e nevoie mai mare”, ne-a mărturisit Grebeldinger.

Președintele Nevo Parudimos nu vrea niciun fel de recunoștință. Nici el, nici voluntarii adunați în jurul său. S-ar bucura însă dacă gestul lor ar fi urmat și de alții. Și nu e singurul gest făcut de acești tineri extraordinari. Asociația are în proprietate o casă cu trei camere în Reșița. De curând a fost modernizată și utilată complet. Mai are și un apartament cu două camere, tot în Reșița. Ambele au fost puse la dispoziția medicilor reșițeni de la ATI, cei care în aceste zile joacă un rol extrem de important în acest război cu dușmanul nevăzut COVID-19. „Le-am dat cheile, la nevoie pot merge acolo. Știm că este acest risc foarte mare la care dumnealor sunt expuși. Se pot îmbolnăvi, se pot infecta cu COVID-19 și atunci e important ca ei să nu meargă acasă. Să nu meargă la familii, să nu-i infecteze și pe cei pe care îi au acasă. Încercăm și noi să ajutăm cum putem”, a mai spus Daniel Grebeldinger.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Mai trebuie spus că Nevo Parudimos și partenerii lor încearcă să strângă și ceva bani pentru achiziționarea unor echipamente atât de necesare în Spitalul Județean de Urgență Reșița. Măcar câteva mii de euro! Ascultați-le rugămintea, nu-i aplaudați, faceți ca ei!

banner 970 x 250