Programul magazinelor alimentare rămâne nemodificat la Moldova Nouă! Persoanele de peste 65 de ani au prioritate în intervalul stabilit de autorităţi

Deși unele magazine alimentare din țară și-au redus programul ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, în orașul de la malul Dunării, momentan, nu a fost luată în discuție această măsură după cum a dat de înțeles primarul Adrian Torma.

„Programul de lucru al magazinelor alimentare de pe raza orașului rămâne nemodificat! Am solicitat tuturor magazinelor deschise de pe raza orașului să acorde prioritate persoanelor de peste 65 de ani, în intervalul orar 11.00-13.00. Este o recomandare de bun simț și vă îndemn pe cei care sunteți sub vârsta de 65 de ani să evitați cumpărăturile în acest interval orar pentru a acorda timpul alocat cu prioritate celor peste 65 de ani”, le-a transmis edilul locuitorilor din Moldova Nouă.

Totodată, pentru a ține orașul pe care îl conduce cât mai departe de temutul virus din China, șeful administrației publice locale de la malul Dunării a decis să modifice programul de lucru al companiei de transport public. Decizia de a elimina anumite curse, spune primarul Torma, are la bază limitarea deplasării cu mijloacele de transport în comun și încurajarea folosirii autoturismelor personale sau a taxiurilor.

În plus, Adrian Torma reiterează că Primăria Moldova Nouă va ajuta persoanele vârstnice de peste 65 de ani care nu au aparținători oferindu-le sprijin acestora în tot ceea ce înseamnă achiziționarea de medicamente sau produse alimentare cu scopul de a minimiza expunerea lor în afara locuințelor, întrucât cei de vârsta a treia sunt considerați a fi categoria cea vulnerabilă în problematica COVID-19.