Descinderi la hackerii din Caraş-Severin care au falsificat mii de cărţi de credit!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Băieţii isteţi care s-au îmbogăţit din operaţiuni de phishing au fost vizitaţi în această dimineaţă de mascaţi. Au făcut păgube în 24 de ţări din întreaga lume!

Procurorii şi ofiţerii DIICOT din Mehedinţi au efectuat astăzi 38 percheziţii domiciliare la locaţiile aparţinând unor  persoane fizice pe raza a 17 judeţe, printre care şi Caraş-Severin, pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializată în săvârşirea infracţiunilor economice pe Internet. Persoanele implicate, răspândite în aproape toată ţara, sunt acuzate de acces fără drept la un sistem informatic, modificare de date informatice fără drept, deţinere fără drept de date informatice în scopul săvârşirii de infracţiuni, fals informatic, fraudă informatică, falsificare a instrumentelor de plată electronică, deţinere de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi înşelăciune, toate în formă continuată.

CITEȘTE ȘI

,,În cauză există suspiciunea rezonabilă că activitatea infracţională a membrilor grupării, desfăşurată din 2009 şi până în prezent, a fost structurată pe mai multe paliere, fiecare dintre aceştia  având atribuţii bine determinate”, informează DIICOT.

Liderul grupării împreună cu alţi doi învinuiţi se ocupau cu obţinerea datelor de identificare a cărţilor de credit, informaţii confidenţiale despre carduri de credit care permit accesul şi efectuarea de tranzacţii on-line sau electronice. Alţi cinci tineri,  împreună cu alte persoane de pe acest palier, cumpărau datele de cărţi de credit de la cei trei, pe care ulterior le comercializau la un preţ mai mare decât cel de achiziţie. ,,O parte din membrii grupării falsificau instrumentele de plată electronica, urmând fie să fie folosite personal de către aceştia prin accesarea fără drept a unor  sisteme informatice (ATM-uri, cumpărături on-line), fie încredinţate altor persoane în vederea folosirii lor. Ultimul  palier al grupării infracţionale era reprezentat de persoanele care în schimbul unor sume modice foloseau instrumentele de plată electronică falsificate, obţinute de la persoanele de pe palierul precedent, sumele sau bunurile obţinute fiind remise celor din palierele superioare. Legătura între membrii grupului infracţional era coordonată de liderul grupării, învinuitul T.F.E, şi era realizată on-line prin intermediul aplicaţiilor Yahoo Messenger, Skype sau a telefoanelor mobile”, mai precizează DIICOT.

promovare banner maxagro

CITEȘTE ȘI:

Procurorii D.I.I.C.O.T au cooperat în instrumentarea cauzei cu United State – Secret Service din cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti, suportul specializat fiind asigurat de către Serviciul Român de Informaţii şi de către Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă. A fost nevoie de o astfel de colaborare între instituţii deoarece activitatea infracţională a învinuiţilor a vizat peste 24 de ţări atât din Uniunea Europeană, cât şi din afara acesteia. Prin activitatea infracţională se reţine că au fost compromise peste 50.000 de date de cărţi de credit, prejudiciul fiind estimat până în acest moment la 2.500.000 de dolari.

În Caraş-Severin au mai fost descinderi pe aceeaşi temă şi în anii trecuţi. Gruparea stomatologului reşiţean Laurenţiu Adam şi cele de la Caransebeş, coordonate de Flavius Blăgăilă şi Adrian Capră, sunt cele mai cunoscute în acest sens.

CITEȘTE ȘI:

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/