Dezvoltarea locală a Reșiței implică cetățenii!

Cetățenii au avut și ei un cuvânt de spus cu privire la dezvoltarea locală. Acestora le-au fost puse la dispoziție chestionare prin care să-și exprime opiniile privind dezvoltarea orașului. Încă de la începutul săptămânii, strategia de dezvoltare locală a Reșiței a fost discutată într-o serie de întâlniri și ateliere de lucru.

Consultarea populației cu privire la ascensiunea municipiului Reșița are ca scop găsirea unei strategii cât mai reale și mulate pe nevoile cetățenilor. Oamenii își pot exprima ideile de dezvoltare și părerile prin chestionarele puse la dispoziție de Primăria Reșița. Acestea sunt disponibile pe pagina de Internet a Primăriei.

Pe lista discuțiilor purtate în cadrul atelierelor de lucru din această săptămână, s-au numărat: cultura, dezvoltarea economică și turistică, tineretul, educația. Relansarea industriei reșițene a fost în vizorul majorității. ,,Suntem în căutare de investitori. Noi facem cunoscută oferta orașului nostru. Ținem legătura săptămânal cu câte două firme, pentru a le familiariza cu potențialul Reșiței. Din păcate, e un domeniu destul de sensibil”, a declarat Titiana Cătană, director executiv la Primăria Reșița.

CITEȘTE ȘI: CEL MAI IMPORTANT DOCUMENT AL REȘIȚEI!

Campania de atragere a banilor europeni în vederea dezvoltării locale mai are în program încă o serie de ateliere de lucru. Acestea sunt programate pentru 23 și 24 octombrie. Printre participanți se vor număra în general reprezentanți ai instituțiilor cu domenii corespunzătoare problemelor ridicate. Temele care se vor pune în discuție sunt legate de mediu, energie, transport, utilități publice, precum și sănătate și servicii sociale.