Deputatul PSD Ion Mocioalcă: „1+1 va face 2 în continuare, indiferent dacă în CSM se votează că 1+1 = 3“!

explo 1000x200

Singurul parlamentar din Caraş-Severin care a reacţionat ieri public, după votul din CSM împotriva cererii de revocare a procurorului şef al DNA Laura Codruţa Kovesi, este deputatul Ion Mocioalcă, preşedintele Organizaţiei judeţene a PSD.

Deşi a făcut-o la miezul nopţii – ora 23.52, mai precis – de 27/28 februarie printr-o postare pe contul său de pe o reţea de socializare, deputatul Ion Mocioalcă lasă de înţeles că mesajul său ar fi fost formulat înaintea şedinţei Secţiei pentru procurori a CSM din 27 februarie!

„Indiferent de care va fi avizul secției de procurori din CSM, acesta nu poate schimba adevărul. Adevărul nu se stabilește prin vot, iar toată lumea a putut vedea care este adevărul despre abuzurile din DNA. 1+1 va face 2 în continuare, indiferent dacă în CSM se votează că 1+1 = 3“, transmite liderul PSD Caraş-Severin.

CITEŞTE ŞI: Vot edificator în CSM: 6 la 1 împotriva revocării şefei DNA! Raportul lui Toader, votat doar de Toader!

Ion Mocioalcă consideră că problema principală este credibilitatea DNA, „care a fost serios afectată, indiferent de votul care se va da de către secția de procurori din CSM. Realitatea pe care a văzut-o toată lumea despre abuzurile DNA nu poate fi schimbată prin vot“.

„Dacă nu va schița nici măcar gestul de a verifica evidențele care au fost dezvăluite despre activitatea DNA, încrederea oamenilor în justiție nu se va restabili, iar acest sistem judiciar va pica testul independenței de a-și rezolva singur problemele din interior și de a-i sancționa și de a-i exclude pe cei care abuzează de puterea pe care o au. Niciun om nevinovat din țara aceasta nu ar sta liniștit dacă în urma unui denunț rău-intenționat ar intra pe mâna procurorilor de tip Portocală. Asta este problema majoră de încredere pe care trebuie să o rezolve CSM și DNA“, mai precizează deputatul PSD Ion Mocioalcă.

În această săptămână va avea loc Conferinţa judeţeană a PSD Caraş-Severin, care va desemna delegaţii pentru Congresul extraordinar al partidului, din 10 martie. Congres la care „este necesară întărirea echipei centrale de conducere a partidului, în jurul președintelui Liviu Dragnea“după cum anunţa zilele trecute liderul PSD Caraş-Severin, deputatul Ion Mocioalcă.

banner 970 x 250